Hyppää sisältöön

Pohjois-Karjala Pride käynnistyy huomenna – sateenkaarilippu koristaa kaupungintalon tornia koko viikon

Pohjois-Karjala Priden varsinainen ohjelma käynnistyy huomenna. Luvassa on tietoiskuja, karaokea ja lauantaina perinteinen kulkue.

Viime vuoden kulkueeseen osallistui paljon väkeä sateisesta säästä huolimatta. Kuva: Heikki Haapalainen / Yle

Pohjois-Karjalassa vietetään tällä viikola Pride-viikkoa. Vuoden juhlan teemana on rauha.

Pohjois-Karjalan Seta järjestää viikon aikana erilaista ohjelmaa ympäri maakuntaa.

Viikon varsinainen ohjelmisto käynnistyy huomenna, mutta priden tunnelmia aloitellaan jo tänään ammattiopisto Riveriassa. Joensuun Peltolan Päätalolla järjestetään maalaustyöpaja, jossa opiskelijat ja opettajat pääsevät tekemään pride-aiheista taidetta.

Huomisesta lähtien luvassa on muun muassa tietoiskuja, sateenkaarimessu, elokuvia, karaokea ja bingoa. Viikko huipentuu lauantaina Joensuun torilta lähtevään kulkueeseen.

Kulkueen jälkeen on yhteinen puistojuhla Ilosaaressa. Puistojuhlan järjestävät Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta ja Pohjois-Karjalan Seta.

Sunnuntaina ohjelmassa on vielä metsätapahtuma Kuhasalossa.

Viikon ajaksi Joensuun kaupunki nostaa sateenkaarilipun kaupungintalon tornin salkoon. Kaupungin yhdenvertaisuustyöryhmä päätti Setan pyynnöstä vahvistaa osallistumistaan Pride-viikkoon ja otti liputuksen hoidettavakseen.

Tavallisesti sateenkaariliput ovat liehuneet kaupungin itä- ja länsisilloilla, mutta ne ovat joutuneet usein ilkivallan kohteeksi.

Pride on seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia puolustava tapahtuma, jota on vietetty Suomessa vuodesta 1975 alkaen.

.
.