Hyppää sisältöön

SF-Caravanin toiminnanjohtaja arvioi, että polttoaineiden hinnat lisäävät suunniteltuja matkailuautoreissuja

Huimasti kohonnut polttoaineen hinta kurittaa matkailuajoneuvoharrastajia. Karavaanareiden etujärjestö SF-Caravan arvioi, että nousseet polttoaineen hinnat lyhentävät matkoja ja karavaanarit viipyvät tulevana kesänä pidempään yhdellä paikkakunnalla.

Matkailuautoharrastus on yhtä suosittua joka puolella maata. Rannikkoseuduilla se kilpailee veneilyharrastuksen kanssa. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Hämeenlinnassa kotipaikkaansa pitävän SF-Caravanin toiminnajohtaja Timo Piilonen arvelee, että keskustelut polttoainekustannuksista ovat alkamassa olevan matkailukesän varmin puheenaihe leirintä- ja caravan-alueiden saunoissa.

— Varmasti jokainen tiedostaa, että polttoaineet on todella kalliita, siitä puhutaan yleisesti ja hintaa päivitellään. Se vaikuttaa siihen, että mietitään tarkasti mihin lähdetään ja kuinka pitkä reissusta tulee, sanoo Piilonen.

Polttoaineen hinta puhuttaa matkailujoneuvojen ja asuntovaunujen kanssa autoilevia tänä keväänä. Mitä vaikutuksia hintojen nousulla on harrastukseen? Studiovieraana on SF-Caravanin toiminnanjohtaja Timo Piilonen. Kati Turtola haastattelee.

Piilonen toivoo, että kalliit menoveden hinnat saavat karvaanarit kiinnittämään aikaisempaa enemmän huomiota siihen, miten ajaa mahdollisimman taloudellisesti.

Koronarajoitukset nostivat caravan-matkailun suosiota

Viime vuosina caravan-harrastuksen suosio on kasvanut ja se on näkynyt myös SF-caravanin jäsenmäärässä. Vuoden 2021 lopusssa järjestön henkilöjäseniä oli lähes 67 000, joka on enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Piilosen mukaan viime vuosina ennen kaikkea nuoret perheet ja kaveriporukat ovat innostuneet matkailuajoneuvon kanssa reissaamisesta.

— Uusien jäsentemme keski-ikä on tällä hetkellä huomattavasti alhaisempi kuin aikaisemman jäsenistön.

Hän luottaa siihen, että into matkailuajoneuvon kanssa matkustamiseen säilyy, polttoainekustannusten noususta riiippumatta. Varsinkin pandemiarajoitusten poistuttua, monen menojalkaa vipattaa, arvelee Piilonen.

— Paikan vaihtaminen ja virkistyksen sekä elämysten hakeminen on ihmisillä verissä ja nyt, kun se on täysin vapaata, niin aivan varmasti reissuun lähdetään, sanoo Timo Piilonen.

SF-Caravanin toiminnanjohtaja Timo Piilosen mukaan monen karvaanarin kausi alkaa huhtikuun alusta, vaikka huippusesonki onkin vielä edessä. Kuva: Kati Turtola / Yle

Monet leirintälueet ovat tehneet hyvää tulosta

— Leirintäalueilla on juuri nyt semmoinen ihana odotus. Odotetaan hyvää matkailukesää, sanoo SF-Caravanin toiminnajohtaja Timo Piilonen.

Parina viime vuonna moni leirintäalue on saanut runsaasti uusia asiakkaita ja alueiden käyttöaste on ollut korkea. Piilonen toivookin, että leirintäalueilla olisi nyt mahdollisuus investointeihin.

— Varmasti sama kehitys jatkuu ja toivottavasti paremmin palveluin.

.
.