Hyppää sisältöön

Kiekkoikoni Timo Jutila kutsui entisen koulunsa oppilaita areenalle MM-katsomoon – "Tilanteista tulee tiukkoja", ennakoi kutosluokkalainen Juho Englund

Tamperelaislähiössä koulunsa käynyt Timo Jutila tarjoaa alakoululaisille mahdollisuuden päästä MM-otteluun Tampereen areenalle. Tesomalaiset koululaiset aikovat huutaa aitiossa äänensä käheiksi.

Neljäsluokkalaiset Hilma Alakoski, Joanna Huuskonen, Gabriela Fati ja Mila Mäkinen ovat päättäneet kannustaa Norjaa. Kuva: Anna Sirén / Yle

Kun Tampereen uudella areenalla MM-jäällä kohtaavat maanantaina Latvia ja Norja, hurraa yhdessä hulppeista aitioista 45 Tesoman koulun oppilasta ja viisi opettajaa.

Heidät on peliin kutsunut koulun entinen oppilas, jääkiekkolegenda Timo Jutila vaimoineen.

– Timo Jutila halusi järjestää pelitapahtuman hyväntekeväisyytenä alaluokille. Toiveena oli, että pyrittäisiin kiusaamisen vastaiseen toimintaan. Johtoryhmä sitten ideoi hyvän mielen viikot, joista palkintona kahdelle luokalle oli pelimatka, neljännen luokan opettaja Katja Koski-Tuuri kertoo.

Kuuntele tunnelmat koululta ennen peliin lähtöä!

Hyvän mielen viikkojen aikana Tesoman koulussa kerättiin pisteitä muun muassa kohteliaisuudesta ja auttamisesta. Eniten pisteitä karttui 4c:lle ja 6b:lle.

Pelipäivän aamuna näissä luokissa on tunnelma katossa. Latvian ja Norjan värit piirtyvät niin paperille kuin poskiin.

Neljäsluokkalainen Joanna Huuskonen esittelee nyrjähtänyttä rannettaan, johon kääräistyyn siteeseen on piirretty Norjan lippu.

– Olen käynyt Norjassa, eli minulla on hyvä syy. Se on hieno maa, vuorten päällä oli vähän luntakin, tyttö perustelee.

Joannan luokkakaverit Hilma Alakoski, Gabriela Fati, Arina Pavlova ja Mila Mäkinen askartelevat yhdessä suurta Norjan lippua. Suunnitelmissa on huutaa pelissä kannatushuutoja niin, että kurkussa tuntuu vielä huomennakin.

Timo Jutilan nimi on ryhmälle tuttu.

– Se voitti Suomen ensimmäisen maailmanmestaruuden vuonna 95, neloset kertovat kuorossa.

Jutilan kuvia on varan vuoksi katseltu netistä, ja oppilaat uskovat tunnistavansa miehen jos tämä vaikka sattuu areenan käytävällä vastaan.

Aapo Kanerva (vas.) on tavannut Timo Jutilan kerran Hakametsän hallin aitiossa. Juho Englund uskoo Norjan kaatuvan tänään luvuin 3-0. Kuva: Anna Sirén / Yle

Kuudesluokkalaiset Kasper Vallinoja, Juho Englund, Aapo Kanerva ja Konsta Juoperi värittävät puolestaan Latvian lippua.

– Veikkaan että Latvia vie 3-0. Tilanteista tulee tiukkoja, mutta Latvia on parempi ja saa paikoista sisään, porukan kovimmaksi kiekkomieheksi arvioitu Juho Englund ennustaa.

Areenavisiitin jälkeen läksyt on tehtävä nopeasti, sillä illalla telkkarista katsotaan vielä Suomi-USA-peli.

Suomi voittaa, arvioi Juho Englund. Joukkueessa on hänen mukaansa hyviä pelaajia, vaikka tiimipelaamisessa olisi vielä hiomista.

– Ei olla ihan vielä hitsauduttu yhteen kun Mikael Granlund tuli mukaan. Mutta hän teki hyvät pisteet debyyttipelissä. Veikkaan, että eiköhän se siitä lähde.

Ensin keskitytään kuitenkin porukalla norjalaisten ja latvialaisten mittelöön. Aition lainanneelle Timo Jutilalle pojilla on kiitosten lisäksi terveisiä eväiden suhteen.

– Mikä tahansa mättö kelpaisi!

Kuudennen luokan opettaja Heli Piirainen (oik.) on päättänyt tänään kannustaa Norjaa. Neljännen luokan opettaja Katja Koski-Tuuri valitsi pelipäivänä ylleen puolueettomat erotuomarivärit. Kuva: Anna Sirén / Yle

Lue lisää:

.
.