Hyppää sisältöön

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue saa Tero Järvisestä johtajan, joka on osoittanut "turnauskestävyyttä"

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue saa johtajan, joka on jo monelle tuttu. Tero Järvinen on työskennellyt sairaanhoitopiirin johtajana ja myös väliaikaisen valmistelutoimielimen puheenjohtajana.

Tero Järvinen valittiin odotetusti Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen johtajaksi. Kuva: Pasi Takkunen/Yle

Etelä-Pohjanmaan aluevaltuusto on valinnut alavutelaisen Tero Järvisen hyvinvointialueen johtajaksi. Valinta oli yksimielinen. Terveystieteiden maisteri Tero Järvinen toimii tällä hetkellä sairaanhoitopiirin johtajana ja vt. hyvinvointialuejohtajana.

Valtuuston puheenjohtaja Paula Risikko kertoo, että Järvisen kohdalla ei sovelleta koeaikaa, eikä terveydentilaselvitystä tarvita, sillä asia on hoidettu jo sairaanhoitopiirin johtajan työssä.

Järvisen palkka tulee olemaan 15 000 euroa kuukaudessa, mikä on Risikon mukaan linjassa muiden hyvinvointialueiden kanssa.

– Olen tyytyväinen, kun saamme henkilön, jolla on sopiva koulutus ja monipuolinen johtajakokemus. Järvinen on jo osoittanut myös turnauskestävyyttä, kertoo Risikko.

Risikko muistuttaa, että nyt tarvitaan juuri muutosjohtajaa, joka soveltuu koviin paikkoihin.

– Meillä on kaksi isoa haastetta edessä, toinen on hyvinvointialueen rahoitus ja toinen on henkilöstön saatavuus.

Etelä-Pohjanmaa on ykkönen

Järvinen on toiminut sairaanhoitopiirin johtajana ja myös väliaikaisen valmistelutoimielimen puheenjohtajana eli ollut mukana tekemässä hyvinvointialueuudistusta. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Kuusiolinna Terveys Oy:n toimitusjohtajana.

Järvinen itse sanoo suhtautuvansa tehtävään "optimistisen realistisesti" eli hän tiedostaa haasteet, mutta uskoo silti siihen, että asiat menevät hyvin.

– Tästä on hyvä jatkaa työtä, mitä on tehty viime elokuusta lähtien. On pidettävä huoli siitä, että kriittiset alueet ja perustehtävät ovat kunnossa ja valmiita vuoden alussa, toteaa Järvinen.

Järvinen on hakenut myös muiden hyvinvointialueiden johtajan pestiä, mutta tämän tehtävän hän on ottamassa vastaan.

– Kyllä Etelä-Pohjanmaa on ollut ykkönen, sanoo Järvinen.

.
.