Hyppää sisältöön

Rovaniemen pääkirjasto muutti remontin ajaksi kauppakeskukseen – Revontuli-kirjasto on avoinna viikon jokaisena päivänä

Kirjasto joutui muuttamaan Jorma Eton tien tiloista, joihin tehdään peruskorjaus. Remontin on määrä valmistua elokuun loppuun mennessä.

Kirjasto sijaitsee Revontulikeskuksessa elokuun loppuun asti. Kuva: Mia Sivula / Yle

Rovaniemen pääkirjaston elokuulle asti suunniteltu remontti sai aikaan sen, että kirjasto siirtyi kaupungin ydinkeskustaan, Kauppakeskus Revontuleen.

Pääkirjasto ehti olla väistötiloihin siirtymisen vuoksi suljettuna kolmisen viikkoa. Maanantaina avattuihin uusiin tiloihin kertyikin heti maanantaiaamuna ruuhkaa, kertoo kirjaston tiedottaja Jani Ekblom.

– Aika vilkasta oli, kun tuhannen ihmistä kävi paikalla. Osasimme varautua siihen, että ihmisiä tulee, mutta kun tilat ovat huomattavasti vanhoja tiloja pienemmät, ei tarvita paljoakaan ihmisiä, kun tuntuu jo ruuhkaiselta. Mutta hyvin se kuitenkin meni, Ekblom kertoo avajaispäivästä.

Kävijät kiittelivät Ekblomin mukaan etenkin väistötilojen keskeistä sijaintia ydinkeskustassa.

– Ihmiset sanoivat, että tänne on nyt helppo tulla, eikä tarvitse erikseen lähteä pääkirjastoon, joka on kyllä pikkuisen sivussa.

Väistötilat sijaitsevat Revontuli-kauppakeskuksen keskikäytävän läheisyydessä, Postin entisissä tiloissa.

Revontuli-kirjastossa voi lukea lehtiä ja käyttää asiakaspäätettä sekä palauttaa ja lainata kirjoja. Siellä on myös kopiointi-, tulostus- ja skannausmahdollisuus. Kuva: Mia Sivula / Yle

Lounastunnille kirjastoon

Revontuli-kirjaston tila on reilusti pienempi kuin pääkirjaston tilat Jorma Eton tiellä. Väistötiloihin tuotiin siksi vain sellaista aineistoa, jonka tiedettiin liikkuvan, Ekblom kertoo.

– Täältä löytyy nyt uudempaa, suosituksi tiedettyä aineistoa. Sitä aineistoa, joka jäi pääkirjastoon, ei pääse käyttämään remontin aikana. Mutta meillähän on Lapin kirjasto, jonka kautta asiakkaat voivat lainata kaikkien kunnallisten kirjastojen kirjoja.

Lapin kirjasto tarkoittaa, että verkon kautta voi varata itselleen aineiston ja noutaa sen sitten Revontuli-kirjastosta tai jostain muusta alueen kirjastosta.

Ekblom uskoo, että keskellä kaupunkia sijaitseva kirjasto saattaa houkutella uusiakin asiakkaita. Jos haluaa välttää ruuhkaa, hän vinkkaa, että yleensä loppuviikko on alkuviikkoa rauhallisempaa aikaa. Onko lounasaika sitten kiireisempää kuin muu aika päivästä, jää Ekblomin mukaan nähtäväksi.

Revontulikirjasto on avoinna elokuun loppuun asti. Sen jälkeen kirjasto siirtyy takaisin entisiin, remontoituihin tiloihin.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.