Hyppää sisältöön

Presidentti Niinistö tapaa torstaina Yhdysvaltain presidentin Bidenin Washingtonissa

Presidentti Niinistö ja Ruotsin pääministeri Madgalena Andersson tapaavat presidentti Bidenin torstaina Washingtonissa.

Presidentti Sauli Niinistö puhui Ruotsin valtiopäivillä Tukholmassa. Kuva: Lehtikuva

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja Ruotsin pääministeri Magdalena Andersson tekevät vierailun Yhdysvaltoihin Washingtoniin torstaina.

Niinistö ja Andersson tapaavat Washingtonissa Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin.

– Presidentit ja pääministeri Andersson keskustelevat muun muassa Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyydestä, Venäjän hyökkäyssodasta Ukrainassa sekä Euroopan ja Yhdysvaltain suhteesta muuttuneessa turvallisuustilanteessa, tasavallan presidentin kanslian tiedotteessa kerrotaan.

Valkoisen talon tiedotteen (siirryt toiseen palveluun)mukaan maiden johtajien on myös määrä keskustella yhteistyön syventämisestä kansainvälisissä asioissa. Edellisen kerran presidentit tapasivat keväällä 4. maaliskuuta Washingtonissa.

Presidentti Niinistö on parhaillaan Ruotsissa valtiovierailulla, jonka on määrä kestää keskiviikkoon asti.

– Matka jatkuu palaamatta lähtöruutuun: presidentti Bidenia tapaamaan Washingtoniin 19.5. yhdessä pääministeri Anderssonin kanssa, Niinistö kirjoittaa Twitterissä (siirryt toiseen palveluun).

Tieto Niinistön ja Anderssonin vierailusta Yhdysvaltoihin tuli hetki sen jälkeen, kun Suomen Eduskunta on äänestänyt Nato-jäsenyyden hakemisen puolesta.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Uutispodcast sukelsi Ylen arkistoihin ja katsoi, miten Niinistön Nato-kanta on vuosien mittaan elänyt. Entä milloin Niinistö oikein teki lopullisen päätöksen siitä, että Suomen on syytä hakeutua Natoon?

Lue myös:

.
.