Hyppää sisältöön

Useat yritykset ovat lupailleet MM-kisojen aikana uusia työpaikkoja – Uros-skandaalista oli jopa hyötyä Tampereelle

Yli kymmenen yritystä on keskustellut Tampereen kaupungin kanssa investoinneista ja mahdollisista työpaikoista.

Tampereen uuden areenan tapahtumat tuovat Tampereelle arviolta 500-600 uutta työpaikkaa. Tämän lisäksi näyttää siltä, että jääkiekon MM-kisat poikivat myös muita työpaikkoja. Kuva: Miikka Varila / Yle

Jääkiekon MM-kisat ovat lisänneet kiinnostusta Tamperetta kohtaan. Kaupungin ylimmät viranhaltijat ovat olleet kiireisiä, sillä yrityksiltä on tullut tavallista enemmän kutsuja ja yhteydenottopyyntöjä.

Tampereen kaupungin elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja Teppo Rantanen sanoo, että usean yrityksen kanssa on ollut keskusteluja uusista työpaikoista ja mahdollisista investoinneista Tampereelle.

Tampere saa Rantasen mukaan kisoista hyvää mainosta ja kisat tuovat paikalle paljon yritysmaailman päättäjiä.

Asiat ovat vielä kesken, mutta Rantasen mukaan kaupunki on käynyt konkreettisia keskusteluja yli kymmenen yrityksen kanssa.

– Osan olemme myös itse kontaktoineet, mutta on ollut hienoa huomata, kuinka laajan kiinnostuksen yritysten parissa nämä kisat ovat herättäneet.

Esimerkiksi HMD Global näkee nyt paljon mahdollisuuksia Tampereella. Yritys valmistaa puhelimia Nokia-brändillä.

Tampereen kaupungilla on tiedossa useita yrityksiä, jotka palkkaavat heti, kun osaajia tulee. Lisäinvestoinnit tuovat lisää työpaikkoja myös tulevaisuudessa. Yrityksiä kiinnostaa nyt etenkin teknologian ja ICT-alan osaaminen.

– Osaaminen on syntynyt sekä vahvan yliopiston että yritysten kautta, Rantanen sanoo.

Uros-kohusta poiki yhteyksiä

Hieman ennen jääkiekon MM-kisoja Tampereella koettiin iso kohu, kun Tampereen areenan kaupallinen nimi vaihtui Uros Livestä Nokia Arenaksi Uros-yhtiön talousepäselvyyksien takia.

Uros valittiin alun perin nimeksi muun muassa, koska yhtiö lupaili 200 uutta työpaikkaa kaupungille. Ylen selvityksessä pettynyt edellinen pormestari Lauri Lyly arveli lopulta, että työpaikkoja tuli vain yksi tai kaksi.

Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja Teppo Rantanen sanoo, että tästä kohusta syntyi myös hyvää.

– Itse asiassa niistäkin keskusteluista syntyi yhteyksiä muiden yritysten kanssa, ja ne ovat nyt mukana meidän älykaupunkihankkeissamme. Oppina on hyvä muistaa, että pelkät lupaukset eivät vielä tuo tänne työpaikkoja tai investointeja, mutta kyseinen tapaus on onneksi ollut poikkeus.

Lue lisää:

.
.