Hyppää sisältöön

Pohjalaiskunnille avustusta lasten tuen edistämiseen

Varhaiskasvatusikäisten lasten oikeus tukeen vahvistuu elokuun alusta lähtien. Myönnettyjä avustuksia voidaan käyttää esimerkiksi varhaiskasvatushenkilöstön palkkaamiseen.

Lapset saavat kohdistettua tukea, joka vähentää ahdistuneisuutta lapsiryhmissä, joka lisää oppimiskykyä, turvallisuuden tunnetta sekä viihtyvyyttä.  Kuva: Sakari Piippo / Yle

Lapsen oikeus tukeen vahvistuu elokuussa. Uudistuksen edistämiseen on myönnetty Suomessa reilu 34 miljoonaa euroa ja osansa rahasta saa myös osa Pohjanmaan kunnista.

Suurimman summan, 308 800 euroa sai Vaasa.

Rahaa saivat myös Pietarsaari (290 000€), Korsnäs (30 000€), Kristiinankaupunki (91 200€), Maalahti (71 940€), Pedersöre (41 584€) ja Vöyri (162 700€).

Lain muutoksen myötä varhaiskasvatukseen osallistuvalla lapsella on oikeus saada yksilöllisen kehityksensä, oppimisensa ja hyvinvointinsa edellyttämää yleistä, tehostettua ja erityistä tukea.

Avustusta voidaan käyttää esimerkiksi varhaiskasvatushenkilöstön, erityisesti erityisopettajien ja opettajien palkkaamiseen ja varhaiskasvatushenkilöstön tukeen liittyvän koulutuksen hankkimiseen ja monialaisen ja –ammatillisen yhteistyön kehittämiseen.

Valtionavustus on osa Oikeus oppia -laadun ja tasa-arvon kehittämisohjelman toimeenpanoa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun)

.
.