Hyppää sisältöön

Suomen pesäpallomuseo Vimpelissä muutti Saarikentän kupeeseen – kunniagalleria sai vihdoin pysyvän paikan

Pesäpallomuseon kotipesä löytyy vastaisuudessa Vimpelin pesäpallokentän vierestä. Paikka funkistalossa ei voisi olla parempi.

Suomen pesäpallomuseo löytyy vastaisuudessa Vimpellin keskustasta, aivan pesäpallostadionin vierestä. Pesisaktiivi Teuvo Mäkelä ja hanketyöntekijä Eija Koskela ovat keskeisestä paikasta mielissään. Kuva: Anne Elhaimer / Yle
Suomen pesäpallomuseo Vimpelissä on saanut paraatipaikan Saarikentän vierestä. Uusiin tiloihin kurkistaa toimittaja on Anne Elhaimer.

Vimpelissä sijaitseva Suomen pesäpallomuseo on avautunut uudessa paikassa, Saarikentän vieressä. Museon paikkana on entinen Osuuskaupan talo, suojeltu funkiskohde, joka vapautu sopivasti entisen yrittäjän käytöstä.

Museon esineistöstä noin puolet on uutta. Suurin osa sadoista esineistä on valokuvia, palkintolahjoituksia sekä vanhoja pesäpalloräpylöitä ja -mailoja.

Pesäpallon kunniagallerialle ei ole tähän asti löytynyt pysyvää paikkaa. Kuva: Anne Elhaimer / Yle

Näkyvin uusi osa on Pesäpallon kunniagalleria, jota vimpeliläinen pesäpalloaktiivi Teuvo Mäkelä pitää koko museon ytimenä.

– Tauluja on jaettu jo parikymmentä vuotta, mutta tähän asti nille ei ole löytynyt kiinteää paikkaa. Ne ovat seilanneet Ikaalisista Jyväskylän liikuntatoimiston seinälle, mutta nyt ovat saaneet paikan täältä, Mäkelä iloitsee.

Museo siirtyy digiaikaan

Pesäpallon juhlavuonna museon aineisto aiotaan myös digitoida. 100 vuotta pesistä museossa -hanke on liikkeellä asian edistämiseksi.

– Tulemme liittymäään digimuseopalveluun ja myöhemmin – toivottavasti tämän kesän aikana – museokäynnille pääsee vaikka omalta kotisohvalta, kertoo hanketyöntekijä Eija Koskela.

Museo yrittää pysytellä ajassa myös avaamalla tiloihin livekuva- ja selostusnurkkauksen.

Museo avattiin kansainvälisenä museopäivänä ja ovi on auki tästä lähtien jatkuvasti. Aiemmin museoon pääsi tutustumaan vain kesäaikaan. Museon sisäänpääsymaksu hoituu kolikolla lippaaseen.

Lue lisää:

Mitä ajatuksia juttu herätti? Voit osallistua keskusteluun torstaihin 19.5. kello 23:een saakka.

.
.