Hyppää sisältöön

Pirkanmaan Lähi-Tapiolaan on valittu uusi toimitusjohtaja – vaihdon taustalla julkisuudessa olleet johtamisongelmat

Pirkanmaan Lähi-Tapiola on ollut julkisuudessa esillä johtamisongelmien takia. Entinen toimitusjohtaja erosi ja hallitukseen tehtiin henkilövaihdoksia. Yhtiö pyysi anteeksi tehtyjä virheitä.

Minna Metsälä on Lähi-Tapiola Pirkanmaan uusi toimitusjohtaja. Kuva: Lähi-Tapiola

Pirkanmaan Lähi-Tapiolan uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Minna Metsälä. Metsälä työskentelee tällä hetkellä liiketoiminnan ja johtamisen kehittämisen partnerina Ocio Oy:ssä. Hän toimi aiemmin muun muassa vakuutusyhtiö Turvan toimitusjohtajana noin kymmenen vuoden ajan.

Metsälä pitää tehtävää mielenkiintoisena ja Pirkanmaata merkittävänä alueena. Metsälä aloittaa varsinaiset toimitusjohtajan tehtävät elokuussa, sitä ennen hän perehtyy tehtävään.

Metsälän valinta toimitusjohtajaksi vaatii vielä Finanssivalvonnan hyväksynnän.

Taustalla johtamisongelmat

Pirkanmaan Lähi-Tapiola on ollut julkisuudessa esillä johtamisongelmien takia. Lähi-Tapiola Pirkanmaan toimitusjohtaja Pentti Kuusela erosi tehtävästään alkuvuonna.

Aamulehti kertoi 13. huhtikuuta julkaisemassaan laajassa artikkelissa (siirryt toiseen palveluun), että Lähi-Tapiola Pirkanmaan työntekijät ovat kertoneet lehdelle entisen toimitusjohtajan asiattomasta käytöksestä, kuten kiusaamisesta ja seksuaalisesta häirinnästä ja vuosia jatkuneista vakavista ongelmista työilmapiirissä. Aamulehden mukaan Lähi-Tapiola Pirkanmaan hallitus sai tietää ongelmista jo yhdeksän vuotta sitten. Ongelmat ovat vaikuttaneet henkilöstön työhyvinvointiin.

Hallintoneuvosto pyysi anteeksi

Huhtikuussa Lähi-Tapiola Pirkanmaa vapautti yhtiön hallituksesta kaksi jäsentä tehtävästään. Päätöksen teki yhtiön hallintoneuvosto. Tiedotteessa yhtiön hallintoneuvosto myönsi, että yhtiössä on tehty virheitä.

– Julkisuudessa esiin tulleet asiat yhtiön entisen toimitusjohtajan toiminnasta ovat tuomittavia ja on selvää, että yhtiössä on tapahtunut virheitä, tiedotteessa sanotaan.

Lähi-Tapiola Pirkanmaan hallintoneuvoston puheenjohtaja Tiina Linnainmaa pyysi silloin anteeksi henkilöstöltä ja asiakkailta.

– Haluan pyytää anteeksi yhtiön koko henkilöstöltä ja asiakkailta sekä entisiltä työntekijöiltä, että emme ole olleet täysin heidän luottamuksensa arvoisia.

Lähi-Tapiola Pirkanmaan hallitukseen valittu uusi puheenjohtaja Tom Liljeström uskoo Minna Metsälän olevan hyvä valinta.

– Hänellä on hyvin laaja ja vahva finanssialan ja vakuutusliiketoiminnan osaaminen. Lisäksi hänen mutkatonta tapaansa olla ihmisten kanssa on kehuttu paljon.

Lue lisää:

.
.