Hyppää sisältöön

Korona aiheuttaa edelleen runsaasti poissaoloja työpaikoilta – korvaushakemuksia on niin paljon jonossa, että Kela palkkaa 50 uutta käsittelijää

S-ryhmässä alkuvuosi oli haastava omikronin viedessä työntekijöitä sairauslomille. Pandemian aikana koronapoissaolot ovat pakottaneet jopa sulkemaan yksittäisiä S-ryhmän liikkeitä tai lyhentämään aukioloa.

Palvelualan työntekijöillä ei ole mahdollisuutta jäädä etätöihin. Kuvituskuva. Kuva: Tiina Jutila / Yle

Koronatartunnat aiheuttavat edelleen paljon poissaoloja työpaikoilta. Ansioiden menetystä korvaavan Kelan etuuden saajien määrä on noussut räjähdysmäisesti koronapandemian aikana ja on edelleen korkea.

Tartuntatautipäivärahaa maksetaan silloin, kun työntekijä on määrätty olemaan poissa töistä tartuntataudin leviämisen estämiseksi. Ennen koronapandemiaa tartuntatautipäivärahaa myönnettiin lähinnä salmonellan tai tuberkuloosin aiheuttamiin ansionmenetyksiin reilulle sadalle ihmiselle vuosittain.

Ensimmäisenä koronavuonna 2020 tartuntatautipäivärahan saajien määrä nousi jyrkästi 27 000:een.

Vuodesta 2022 on tulossa uusi ennätysvuosi, sillä pelkästään neljän ensimmäisen kuukauden aikana tartuntatautipäivärahan saajia on jo yli 120 000 eli lähes yhtä paljon kuin koko viime vuonna.

Hakemusten tulva on ruuhkauttanut kyseisen etuuden käsittelyn Kelassa. Tällä hetkellä käsittelemättä on 125 000 tartuntatautipäivärahan hakemusta.

– Tämä on meitä kovasti työllistänyt, sillä työmäärä on niin hurjan suuri. Aluksi teimme sisäisesti henkilöstösiirtoja, että saisimme käsittelyn hoidettua, sanoo etuuspäällikkö Milla Kaitola.

Kela on palkannut 50 uutta etuuskäsittelijää purkamaan jonoa, ja heidän on määrä aloittaa touko–kesäkuun taitteessa.

Koronatilanne hellittää, mutta ei ole täysin ohi

Koronapandemiassa on huhtikuun alusta alkaen näkynyt laantumisen merkkejä Suomessa, vaikka se edelleen työllistää terveydenhuoltoa ja aiheuttaa sairauspoissaoloja.

Sairaalahoidon tarve ja koronapositiivisten kuolemat lähtivät jyrkkään nousuun vuoden vaihteessa, ja huippu saavutettiin maaliskuun lopulla. Nyt luvut ovat laskussa.

Tilanteen rauhoittuminen näkyy myös tartuntatautipäivärahan hakemusten määrissä pienenä pudotuksena. Hakemuksia tulee edelleen 3 000 päivässä.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

S-ryhmä on yksi Suomen suurimmista palvelualojen työnantajista vajaalla 40 000 työntekijällään. Heistä harva voi jäädä tarvittaessa etätöihin tai vältellä kontakteja työssään.

Työntekijöiden koronapoissaolot ovat pakottaneet sulkemaan yksittäisiä S-ryhmän liikkeitä tai rajoittamaan aukioloa.

S-ryhmästä vastaavan SOK:n henkilöstöasioiden asiantuntijan Matti Räisäsen mukaan koronapoissaolojen määrä on ollut aaltoliikkeessä kaksi vuotta kestäneen pandemian aikana. Keskimääräinen koronainfektion aiheuttama poissaolo on ollut parista päivästä viikkoon.

– Alkuvuosi oli haastavaa aikaa, kun omikron lähti jylläämään. Yksiköissä on jouduttu venymään, jotta työvoiman saatavuus on varmistettu, Räisänen sanoo.

Ravintolarajoitusten takia S-ryhmä siirsi osan ravintolahenkilöstöstään kauppoihin ja marketteihin. Kuvituskuva. Kuva: Silja Viitala / Yle

Viime viikkoina koronainfektioon liittyvät sairauspoissaolot ovat olleet S-ryhmässä laskussa. Huolestuttavaa on Räisäsen mukaan kuitenkin se, että jaksamiseen ja mielenterveyteen liittyvät sairauspoissaolot ovat jääneet korkealle tasolle.

– Kun koronatilanne näyttää muuten helpottavan, meille jää inhimillinen kriisi. Olisi tärkeää päästä purkamaan kroonistunutta mielenterveyden pahoinvointia, Räisänen sanoo.

Tartuntatautipäiväraha pehmentää koronapandemian aiheuttamia iskuja yrityksille.

Tartuntatautipäiväraha korvaa työnantajalle täysimääräisesti sairaana olleen tai sairasta lasta hoitaneen työntekijän palkan. Viime vuonna Kela maksoi etuutta 115 miljoonaa euroa, kun taas tältä vuodelta kustannukset ovat jo 91 miljoonaa euroa.

– Tartuntatautipäivärahan rahoitus on yhteiskunnallisesti merkittävä asia, Kelan etuuspäällikkö Milla Kaitola sanoo.

Keskustele aiheesta 20.5. klo 23:een asti.

.
.