Hyppää sisältöön

Miehelle vaaditaan elinkautista murhasta: syytteen mukaan kuvasi väkivallasta videoita ja vetosi kiisteltyyn elokuvan lajityyppiin Akaassa

Syytetty lähetti ennen Akaan henkirikosta yhdelle henkilölle viestejä liittyen elokuvan lajityyppiin, jota ei ole koskaan tiettävästi tehty.

Pirkanmaan käräjäoikeus on määrännyt syytetyn mielentilatutkimukseen. Kuva: Ismo Pekkarinen / AOP

Pirkanmaan käräjäoikeudessa on luettu syytteet harvinaisesta henkirikoksesta.

Miehelle vaaditaan elinkautista vankeutta murhasta ja hautarauhan rikkomisesta. Hänen syytetään murhanneen miehen Akaassa viime jouluna.

Syytetty on myöntänyt tappaneensa uhrin.

Käräjäoikeus on aiemmin määrännyt noin 35-vuotiaan syytetyn mielentilatutkimukseen. Teko tapahtui yksityisasunnossa jouluaaton ja joulupäivän aamun välisenä aikana.

Erikoiseksi henkirikoksen tekee, että syytetty lähetti ennen tekoa yhdelle henkilölle viestejä liittyen Snuff-elokuvaan.

Tällä tarkoitetaan elokuvan lajityyppiä, jossa elokuvassa esitettävä murhaaminen on kuvattaessa tehty todellisuudessa. Tällaisia elokuvia ei tiettävästi ole oikeasti koskaan tehty, mutta lajityypistä itsestään on tehty elokuvia.

Syytetty kuvasi uhrin kuolemaan johtaneesta väkivallasta syyttäjän mukaan kolme videota ja lähetti yhden videoista yhdelle henkilölle. Hän oli kommentoinut videossa samalla tilannetta. Syytetty kuvasi uhria myös tämän kuoleman jälkeen.

Viestin saanutta henkilöä syytetään törkeän rikoksen ilmoittamatta jättämisestä. Syytetylle vaaditaan ehdollista vankeustuomiota, koska hän ei ilmoittanut poliisille asiasta.

Pirkanmaan käräjäoikeus antaa tuomion asiassa myöhemmin.

Lue lisää:

.
.