Hyppää sisältöön

Poliisi epäilee: Ylä-Malmin tulipalo sytytettiin tahallaan – talossa oli pieniä lapsia, tuhopoltto liittyy eroon

Tutkinnanjohtajan mukaan poliisilla on melko selkeä kuva epäillyn motiivista ja siitä, miten tulipalo sytytettiin. Tuhopolttajaa epäillään kolmesta murhan yrityksestä.

Omakotitalon palo levisi rakenteissa nopeasti Ylä-Malmilla maanantaiyönä. Tuhopoltot ovat harvinaisempia niin, että rakennuksen sisällä on pieniä lapsia. Kuva: Antti Kolppo / Yle

Helsingin Ylä-Malmilla maanantaiyönä palanut omakotitalo sytytettiin tahallaan tuleen, epäilee poliisi.

Tulipalon alkaessa kaksikerroksisen omakotitalon sisällä oli kaksi pientä lasta ja yksi aikuinen. Kaikki pääsivät talosta pois ilman fyysisiä vammoja.

Helsingin poliisin väkivaltarikostutkinnan tutkinnanjohtajan Ritva Elomaan mukaan poliisilla on melko selkeä kuva palon syttymistavasta sekä epäillyn motiiveista. Tuhopoltosta oli palopaikalla selvät merkit.

– Taustalla on vaikea erotilanne, Elomaa sanoo.

Tuhopolttajaa epäillään kolmesta murhan yrityksestä

Poliisi sai epäillyn kiinni maanantaina. Elomaa on nyt esittänyt epäillyn vangitsemista. Asiaa käsitellään huomenna torstaina aamupäivällä.

Epäiltyä palon sytyttäjää epäillään kolmesta murhan yrityksestä ja tuhotyöstä.

Elomaan mukaan epäilty ei ole poliisin vanha asiakas. Poliisi ei tiedota esitutkinnan aikana tarkemmin epäillyn taustoista tai mielentilasta.

Helsingin pelastuslaitos sai tiedon tulipalosta maanantaiyönä kello yhdeltä. Palo levisi nopeasti etenkin yläkerrassa.

Talo vaurioitui pahasti, eikä sitä arvioiden mukaan saada enää asuinkelpoiseksi. Tulipalosta syntyi myös paljon savuhaittoja ympäristöön.

Elomaan mukaan asuintaloihin kohdistuvat tuhopoltot tai niiden yritykset ovat jokseenkin harvinaisia, mutta eivät aivan tavattomia. Harvinaisempaa kuitenkin on, että kohdeasunnossa on samaan aikaan pieniä lapsia.

Lue myös:

.
.