Hyppää sisältöön

Graffitielokuvan tekijät maalasivat junia ja metroja – nyt poliisi epäilee heitä törkeästä vahingonteosta

Graffitielokuvan tekijät maalasivat junia, metroja ja rautiovaunuja. Lisäksi he tunkeutuivat juna- ja metrovarikoille yli 50 kertaa. Vahinkojen yhteissumma on yli 100 000 euroa.

Graffitielokuvan tekijät joutuivat poliisitutkintaan omasta elokuvastaan. Kuvassa graffiteja pääkaupunkiseudulla viime syyskuulta. Kuva: Antti Kolppo / Yle

Viittä graffitielokuvan tekijää epäillään törkeästä vahingonteosta, Helsingin poliisi tiedottaa (siirryt toiseen palveluun).

Vuosina 2018–2020 kuvatussa elokuvassa epäillyt maalasivat junia, metroja ja raitiovaunuja ja tunkeutuvat yli viisikymmentä kertaa juna- ja metrovarikoille.

Vahinkojen yhteissumma on yli 100 000 euroa.

Poliisin mukaan törkeän vahingonteon lisäksi osaa epäillään törkeästä julkisrauhan rikkomisesta. Tutkinnan aikana tietoon on tullut myös kaksi huumausainerikosepäilyä ja rahanpesuepäily.

Poliisin mukaan yksi elokuvan tekijöistä on menehtynyt, joten rikosprosessi ei etene hänen osaltaan.

Myös Länsi-Uudenmaan poliisissa on valmistunut maaliskuussa epäillyn vahingonteon tutkinta. Kyseisessä tapauksessa henkilöitä epäiltiin niin ikään junien maalaamisesta. Tapaus on siirtynyt syyteharkintaan.

.
.