Hyppää sisältöön

"Te teitte tämän mahdolliseksi", kiitteli Karhu Basket tuhatpäistä faniyleisöä – Kauhajoella juhli noin tuhat kannattajaa

Karhu Basket voitti toissa viikolla Salon Vilppaan kotonaan Kauhajoellla ja nousi kolmatta kertaa Korisliigan mestariksi. Ensi kaudella Karhu Basket lähtee Eurooppa-peleihin, sanoo päävalmentaja.

Karhu Basketin kapteeni René Rougeau kittää kannattajia tuesta
Karhu Basketin kapteeni René Rougeau kittää kannattajia tuesta

Kolmatta kertaa Korisliigan voittajaksi noussutta Karhu Basketia juhlittiin torstaina kansanjuhlassa joukkueen kotikaupungissa Kauhajoella.

– Tosi iso juttu, kuvailee kauhajokelainen kannattaja Minttu Salmenoksa mestaruuden arvoa itselleen.

Hän kertoo seuranneensa koripalloa pienestä pitäen.

Emma Salmenoksa kertoo olevansa koko joukkueen kannattaja, erityistä pelaajasuosikkia hänellä ei ole.

Hän on ollut paikalla kaikkina kolmena kertana, kun Karhu Basket on Korisliigan voittanut.

Juhla järjestetään ravintolan terassialueella, jonne pystytetyllä lavalla nähdään pelaajien ja juhlapuhujien lisäksi esiintyjänä Rehupiikles.

Terassialueelle Kauhajoen keskustaan saapui jo aikaisessa vaiheessa joukko faneja odottamaan juhlaa. Kuva: Jarkko Heikkinen / Yle

"Todella helpottunut, ettei tarvitse lähteä enää Saloon"

Tapahtuma alkoi joukkueen esittelyllä. Joukkueen jäsenet kuulutettiin lavalle nimeltä ja yleisö antoi raikuvat aplodit.

Juontaja kutsui ensimmäisenä mikrofonin ääreen Kauhajoen "oman pojan" Joona Hakamaan.

– Todella helpottunut olo, ettei tarvitse lähteä enää Saloon, pelaaja veisteli.

Joukkueen tähtipelaaja Cameron Jones antaa kiitokset hyvälle valmennukselle ja joukkuekavereille.

– He ovat todella nälkäisiä ja kunnianhimoisia koripalloa kohtaan. Teemme paljon töitä. Se saattoi näyttää helpolta, mutta sitä se ei ollut, hän sanoo viitateen kovaan treeniin.

Moni joukkueen jäsen antaa erityiskiitoksen yhteisölle ja kannattajille, jotka ovat motivoineet joukkuetta jatkamaan.

– Minä ja joukkuekaverini emme olisi pystyneet tähän ilman teitä. Te teitte tämän mahdolliseksi, ja arvostamme teitä siksi. Kiitos, Lee Skinner puhutteli yleisöä lavalla.

Janne Koskimies: Ensi kaudella pelataan Eurooppa-peleissä

Päävalmentaja Janne Koskimies näkee, että Karhu Basket on todella tällä kaudella tuonut Korisliigaan uudenlaisen tavan pelata koripalloa.

– Maajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettman sanoi liiton palkintojenjakogaalassa, että että hän on viimeksi nähnyt näin suuren hyppäyksen yhden joukkueen tekevän 1980-luvulla, jolloin Eero Saarisen valmentama joukkue nosti selvästi harjoitusmääriä ja vei Korisliigan uudelle tasolle. Uskon, että hänellä on perspektiiviä, Koskimies sanoo.

Koskimiehen mukaan tässä mestaruudessa suurinta vaikutusta ei tuonut mestaruus itse, vaan tapa, jolla se saatiin.

Päävalmentaja Koskimies uskaltautui jo jonkin verran avaamaan tulevaa kautta ja kertoi, että joukkueeseen tuodaan ainakin lisää pelaajia. Tulevalla kaudella Karhu Basket pelaa kahta sarjaa.

– Korisliigan lisäksi pelataan Euroopan sarjaa. Se tarkoittaa, että tarvitaan vielä laajempaa materiaalia ja meidän pitää joukkueeseen löytää vielä muutama palanen, hän kertoo.

Hän korostaa, että ensin keskustellaan nykyisen joukkueen pelaajien kanssa.

– Kyse on siitä, että miten me pystytään tällä pelitavalla, joka on erittäin vaativa, pelaamaan vielä Korisliigan kärkkijoukkueita vastaan ensi kaudella ja kansainvälisissä peleissä isokokoisia urheilullisia joukkueita vastaan.

Kauhajoki näytti oranssilta torstai-iltana, kun kaupungin keskustassa juhlittiin Karhu Basketia. Kuva: Jarkko Heikkinen / Yle

Mestarina kolmatta kertaa

Kauhajoki löylytti keskiviikkona 11. toukokuuta kotihallissaan Salon Vilppaan viidennessä finaaliottelussa pistein 90–67 ja vei Suomen mestaruuden otteluvoitoin 4–1.

Korisliigan mestaruus on Karhu Basketille kolmas. Edellisiin mestaruusjuhliin vuosina 2018 ja 2019 osallistui Kauhajoella tuhansia ihmisiä.

Seuraavan kautensa mestarit aloittavat todennäköisesti uudessa kotihallissa, jossa rakennustyöt ovat edenneet sisätöihin.

Yle seurasi juhlintaa livestriimissä Yle Areenassa. Katso alta tallenne suorasta lähetyksestä.

Aurinkoisella torilla odotetaan Karhu Basketin kansanjuhlan alkamista Kauhajoella, taustalla näkyy esiintymislava.
Karhu Basket juhlii kannattajiensa kanssa koripallokultaa - Yle seuraa juhlahumua

Lue lisää aiheesta:

Mitä ajatuksia juttu herätti? Voit osallistua keskusteluun perjantaihin 20.5. kello 23:een saakka.

Edit. 19.5. kello 19.32. Korjattu nimivirhe. Tekstissä ja otsikossa mainitun sitaatin sanoi Lee Skinner, ei Cameron Jones.

.
.