Hyppää sisältöön

Herätys: Korona aiheuttaa yhä runsaasti poissaoloja | Työnantajat ja -hakijat eivät kohtaa | Mikä kääntäisi Turkin pään?

Kerromme päivän uutiset ja puheenaiheet nopeasti.

Tartuntatautipäivärahan saajien määrä on noussut räjähdysmäisesti. Hakemuksia on käsittelemättä 125 000. Kuva: Tiina Jutila / Yle

Korona aiheuttaa edelleen paljon työpoissaoloja

Lähes 40 000 ihmistä työllistävässä S-ryhmässä alkuvuosi oli hankalaa aikaa, kun omikron vei työntekijöitä sairauslomille. Koronapoissaolot näkyvät myös Kelassa, jossa tartuntatautipäivärahan saajien määrä on noussut räjähdysmäisesti koronapandemian aikana. Hakemuksia on käsittelemättä 125 000.

Työnhakijoiden vaatimustaso voi olla liian kova

Julkista taloutta yritetään parantaa ja työllisyysastetta nostaa jälleen uusilla työllisyystoimilla. Nyt kohteena ovat muun muassa työttömyysturva, opintotuki ja palkkatuki. Kuva: Silja Viitala / Yle

Työnhakijalta kaivataan työpaikkailmoituksissa joskus epärealistisen kovaa osaamista. Se voi aiheuttaa ongelmia avoimien työpaikkojen ja työnhakijoiden kohtaamisessa. Koko maassa on nyt poikkeuksellisen paljon avoimia työpaikkoja, ja monilla työantajilla on vaikeuksia rekrytoinnissa. Kannattaisiko työnantajien joissain tapauksissa superihmisen etsimisen sijaan palkata hieman alemman osaamistason ja kokemuksen omaava henkilö ja koulututtaa hänestä tulevaisuuden huipputekijä?

Analyysi: Mitä myönnytyksiä Yhdysvallat voi antaa Turkille?

Presidentti Sauli Niinistö tapasi Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin Valkoisessa talossa 4. maaliskuuta 2022. Kuva: Sarah Silbiger / Lehtikuva

Presidentti Sauli Niinistö vierailee tänään Washingtonissa jo toistamiseen vain kolmen kuukauden sisällä. Tällä kertaa mukana on myös Ruotsin pääministeri Magdalena Andersson. Vierailua varjostavat Turkin aikeet estää Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyys. Ylen Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Iida Tikan analyysissä pohditaan, voiko Yhdysvallat ratkaista tilanteen tarjoamalla Turkille jotain, mikä kääntäisi sen kannan.

Sää selkeää

Tänään sää on selkeää lähes koko maassa. Etelässä ja lännessä lämpötila kohoaa ylimmillään 12 ja 20 asteen välille. Idässä ja pohjoisessa vallitsee kylmä pohjoisenpuoleinen ilmavirtaus ja lämpötilat jäävät hieman alle kymmeneen asteeseen.

Lue lisää säästä Ylen sääsivuilta.

.
.