Hyppää sisältöön

Kajaani selvittää liikuntapalveluiden nykytilan

Suuren huomion Kajaanin kaupungin liikkumisohjelmasta vei suunnitelma siitä, että lasten ja nuorten liikuntavuoroihin palautettaisiin käyttömaksut.

Kajaanin kaupungin visiona on, että kaupunkilaisten liikkuminen lisääntyy ja istuminen vähenee kaikissa ikäryhmissä. Kuva: Jaana Polamo / Yle

Kajaanin ympäristötekninen lautakunta on päättänyt selvittää liikuntapalveluiden nykytilan valtuuston viime syksynä hyväksymän liikkumisohjelman linjausten mukaisesti. Selvityksessä linjataan samalla liikuntapalvelu-uudistusta vuodesta 2023 eteenpäin.

Selvitys esitetään lautakunnalle syksyllä.

Ympäristöteknisen lautakunnan puheenjohtaja Pasi Kilpeläisen (ps.) mielestä ohjelman jalkauttamissuunnitelma oli vielä keskeneräinen.

Suuren huomion asiassa vei suunnitelma siitä, että lasten ja nuorten liikuntavuoroihin palautettaisiin käyttömaksut. Kaupunki ei ole perinyt seuroilta tilavuokraa alle 18-vuotiaiden ohjatuista liikuntavuoroista 15 vuoteen.

Suuren huomion asiassa vei suunnitelma siitä, että lasten ja nuorten liikuntavuoroihin palautettaisiin käyttömaksut. Kaupunki ei ole perinyt seuroilta tilavuokraa alle 18-vuotiaiden ohjatuista liikuntavuoroista 15 vuoteen.

Kilpeläisen mukaan myös liikkumisohjelman vertailukaupungit herättivät lautakunnan kokouksessa keskustelua. Vertailukaupungeiksi on esitetty Oulua, Joensuuta, Kuopiota, Kuusamoa ja Rovaniemeä.

Kajaanin kaupungin liikuntavision mukaan "kajaanilaisten liikkuminen lisääntyy ja istuminen vähenee kaikissa ikäryhmissä".

Muutosta liikkeellä! -linjauksen (2013) mukaan liikkumisohjelman kohderyhmiä ovat alle kouluikäiset lapset ja heidän perheensä, heikommassa sosioekonomisessa asemassa olevat lapset, nuoret ja lapsiperheet yläkouluikäiset ja ammatillisen koulutuksen opiskelijat, ikääntynyt työväestö sekä kotona asuvat ikäihmiset.

Juttua korjattu 19. toukokuuta kello 13.40, liikkumisohjelma on Kajaanissa hyväksytty aiemmin, mutta liikuntaohjelman jalkauttamissuunnitelma oli keskeneräinen ja se palautettiin uudestaan valmisteluun.

Juttuun muutettu 19. toukokuuta kello 14.34 ohjelman suunnittelu jalkauttamissuunnitelmaksi.

Jutun otsikkoa on muutettu 19. toukokuuta kello 15.56: Asiaa ei ole palautettu uudelleen valmisteltavaksi, vaan on päätetty käynnistää selvitys. Lisäksi jutussa on täsmennetty lautakunnan päätöstä.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.

.
.