Hyppää sisältöön

Sammon keskuslukio on Vuoden urheiluoppilaitos

Tamperelainen Sammon keskuslukio sai kiitosta urheilijan valmentautumisen ja kaksoisuran tukemisesta.

Tampereen Kalevassa sijaitsevassa Sammon keskuslukiossa opiskelee 900 nuorta. Kuva: Matias Väänänen / Yle

Suomen Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelman myöntämän Vuoden urheiluoppilaitos -tunnustuksen on saanut tänä vuonna Sammon keskuslukio.

Perusteluissa todetaan, että oppilaitos pyrkii vahvasti rakentamaan yhteistyötä urheiluakatemian ja lajien kanssa, ja toimii Tampereella aktiivisesti koko urheilijan polun kehittämisessä.

– Sammon keskuslukio ottaa nöyränä ja kiitollisena vastaan Suomen Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelman myöntämän arvokkaan Vuoden urheiluoppilaitos -tunnustuksen, sanoo rehtori Tuija Ylöniemi Olympiakomitean tiedotteessa.

Ylöniemi kiittää Sammon keskuslukion henkilökuntaa, joka mahdollistaa kaksoisura-ajattelun 900 opiskelijan lukiossa. Kiitoksen saavat myös Tampereen seudun urheiluakatemia, Varalan urheiluopisto sekä perusasteen urheiluyläkoulut, jotka ovat elintärkeitä yhteistyökumppaneita tamperelaisen huippu-urheilun kehittämisessä.

Vuoden urheiluoppilaitos -tunnustus myönnetään ansioituneelle oppilaitokselle menestyksekkäästä, monipuolisesta ja pitkäjänteisestä työstä nuorten huippu-urheilijoiden opiskelun ja valmentautumisen tukemisessa. Tunnustus myönnettiin 5.5.2022 Jyväskylässä pidetyssä seminaarissa.

.
.