Hyppää sisältöön

Ykkösaamun vieraana eduskunnan puhemies – mitä haluat kysyä Matti Vanhaselta?

Suomi ja Ruotsi jättivät keskiviikkona Nato-jäsenyyshakemuksen puolustusliiton päämajaan Brysseliin. Suomi odotti nopeita neuvotteluja, mutta Turkki on viivästyttänyt niiden alkua. TV1:n ja Yle Radio 1:n Ykkösaamun vieraana on lauantaina eduskunnan puhemies Matti Vanhanen.

TV1:n ja ja Yle Radio 1:n Ykkösaamun vieraana suorassa lähetyksessä lauantaina 21. toukokuuta kello 10.05 alkaen on eduskunnan puhemies Matti Vanhanen (kesk.).

Eduskunnassa Nato-jäsenyys sai jopa odotettua suurempaa kannatusta, kun 188 kansanedustajaa äänesti Natoon liittymisen puolesta. Puhemies Matti Vanhanen (kesk.) on johtanut Suomen parlamentaarista Nato-koordinaatioryhmää. Mitä eväitä eduskunnan keskustelusta tuli Suomen jäsenyysneuvottelijoillle?

Turkki on hankaloittanut neuvottelujen alkua. Mitä Suomi voi tehdä saadakseen neuvottelut käyntiin vai onko pallo pelkästään Natolla?

Mitä Suomelle merkitsee, jos neuvottelujen alku viivästyy edelleen ja jos neuvotteluista tuleekin pitkät?

Suomi hakee Natosta suojaa Venäjän luomaa mahdollista sotilaallista uhkaa vastaan. Puolustaako Nato myös demokratian ideaa?

TV1:n ja ja Yle Radio 1:n Ykkösaamun vieraana suorassa lähetyksessä lauantaina 21. toukokuuta kello 10.05. alkaen on eduskunnan puhemies Matti Vanhanen. Seija Vaaherkumpu haastattelee.

Vanhaselle voit lähettää kysymyksiä sähköpostitse osoitteella TV1.ykkosaamu@yle.fi tai alla olevalla lomakkeella.

.
.