Hyppää sisältöön

Jämsän uuden pääkirjaston avauspäivä on yhä auki – kaupunki lahjoittaa vanhoja kirjastokalusteita tarvitseville

Väliaikaisissa tiloissa Jämsänkosken entisellä kaupungintalolla toimineen Jämsän pääkirjaston piti olla kirjaston muuton vuoksi suljettuna neljä viikkoa, mutta sulku venyy kirjastopalvelupäällikön mukaan alunperin suunnitellusta aikataulusta.

Jämsässä pääkirjasto on muuttamassa sille Forumin liikekiinteistöön remontoituihin tiloihin. Kuvituskuva. Kuva: Roosa Tuovinen / Yle

Jämsän keskustaan Forumin tiloihin valmistunut uusi pääkirjastotila pyritään avaamaan lähiviikkoina, mutta avajaispäivä on edelleen auki, kertoo kirjastopalvelupäällikkö Merja Mäkinen Jämsän kaupungilta.

Alustavan aikataulun mukaan tavoitteena oli avata pääkirjasto, kaupungin neuvonta ja matkailuneuvonta 23. toukokuuta alkavalla viikolla.

Kirjaston avaamista jarruttaa edelleen esimerkiksi joidenkin kalustetoimitusten viivästyminen.

Uudessa kirjastossa on jo lähes kaikki aineistot hyllyssä, mutta muun muassa kalustaminen ja opasteiden asentaminen on vielä kesken.

Muuton yhteydessä on käyty läpi myös kirjaston käytössä olleita kalusteita.

Jämsän kaupunki lahjoittaa ensi viikolla tarpeettomiksi jääneitä kirjastokalusteita, lähinnä kirjahyllyjä, pöytiä ja kirjavaunuja tarvitsijoille.

Kaupunki järjestää kirjastokalusteiden poistopäivät 23.-25. toukokuuta .osoitteessa Kenraalintie 12.

Ensimmäisenä kalusteita voivat valita ja hakea maanantaina 23. toukokuuta kello 15-18 Suomen punaisen ristin ja Jämsän vastaanottokeskuksen toimijat.

Tiistaina 24. toukokuuta kello 15-18 kalusteita voivat hakea paikalliset yhdistykset ja järjestöt.

Keskiviikkona 25. toukokuuta. kello 15-18 vuorossa ovat yksityishenkilöt ja muut tahot.

Kaupunki kertoo tiedotteessaan, että kirjaston työntekijä opastaa kalusteiden noutajia. Kalusteita ei voi varata etukäteen ja ne on kuljetettava pois entisen pääkirjaston tiloista kunakin päivänä kello 18 mennessä.

Poistettavat kalusteet ovat maksuttomia ja kaupunki luovutttaa ne pois siinä kunnossa kuin ne luovutushetkellä ovat.

Lue myös:

.
.