Hyppää sisältöön

Radio Suomen Kesäradio kuuluu arki-iltapäivisin koko maassa

Ylen paikallistoimitukset maan kaikilla kolkilla yhdistävät voimansa tarjotakseen kuuntelijoille kattavan uutistarjonnan ja suviset tunnelmat.

Samuli Aaltonen, Miia Roivainen ja Juha-Pekka Taskinen ovat kuuntelijoiden iltapäiväseurana kesällä. Kuva: Katriina Rouvinen / Yle

Kesä tuo muutoksia Radio Suomen lähetyksiin.

Uutuutena aloittaa aluetoimitusten tuottama valtakunnallinen Kesäradio, joka kuullaan alueellisten lähetysten paikalla Radio Suomen arki-iltapäivissä 30. toukokuuta alkaen aina elokuun loppuun.

Kesäradiossa on läsnä koko Suomi, sillä lähetyksiä tekevät aluetoimitusten juontajat, reportterit ja uutisjuontajat ympäri maata.

Maakunnalliset uutiset ovat tutuilla paikoillaan läpi kesän.

Helsingin alueella kuullaan kesälläkin Radio Suomen Helsingin lähetys.

Juontajakolmikko odottaa innolla kesää

Kesäradion juontajat ovat eri puolilta Suomea.

Samuli Aaltonen, Miia Roivainen ja Juha-Pekka Taskinen pitävät Kesäradion langat käsissään. Kuva: Katriina Rouvinen / Yle

He ovat Samuli Aaltonen Yle Hämeestä, Miia Roivainen Yle Pirkanmaalta ja Juha-Pekka Taskinen Yle Kaakkois-Suomesta.

– Ensi kesänä selviää, onko Suomen kesässä muka jotain merkittävämpää kuin pesäpallo? Vahvasti epäilen, toteaa alkukesän ääni Juha-Pekka Taskinen.

Taskinen korostaa myös, että vaikka studiossa riittää hyviä tarinoita, kuulijoilta saadaan jälleen kesäiltapäivissä ne parhaat.

Samuli Aaltonen vakuuttaa, ettei olisi heinäkuussa missään muualla mieluummin kuin Kesäradion ohjaksissa.

– On todella hieno tilaisuus päästä "matkaoppaaksi" kuuntelijoille kesäiltapäiviin ympäri Suomen. Kesäradio on ainutlaatuinen projekti, jollainen on mahdollinen oikeastaan vain Radio Suomessa, jolla on reporttereita eri puolilla maata.

– Hyvä fiilis, kiva päästä ihmisten kesäkaveriksi, iloitsee myös Miia Roivainen.

Paikallinen uutispalvelu jatkuu normaalisti

Radion kuuntelu muuttuu kesäisin, kertoo Ylen alueiden päällikkö Jyri Kataja-Rahko.

– Kesälläkin halutaan tietää, mitä maailmalla ja kotikonnuilla tapahtuu, mutta kesään kuuluvat myös viihtyminen ja lomatunnelmat. Kesäradio on siellä missä tapahtuu, reagoi välittömästi uutistilanteisiin ja tarttuu kiinnostavimpiin puheenaiheisiin ympäri maan, kuvailee Jyri Kataja-Rahko uutta lähetystä.

Kesäradio kattaa koko maan, ja paikalliset uutiset kuullaan Radio Suomen taajuuksilla tuttuun tapaan aamusta illansuuhun.

– Reportterimme ovat livenä ja läsnä eri puolilla Suomea, ja paikallinen uutispalvelumme jatkuu Radio Suomessa normaalisti. Iloitsen siitä, että voimme tarjota arki-iltapäivisin jotain ainutlaatuista – koko kesäisen Suomen, sanoo Kataja-Rahko.

Kesä tuo muutoksia Radio Suomen lähetyksiin. Uutuutena aloittaa aluetoimitusten tuottama valtakunnallinen Kesäradio, joka kuullaan alueellisten lähetysten sijaan Radio Suomen arki-iltapäivissä 30.5. alkaen aina elokuun loppuun. Vesa Winbergin haastateltavana on Yle alueiden päällikkö Jyri Kataja-Rahko.

Uusi tilanne vaatii uudet konstit

Valtakunnallinen Kesäradio on osa Ylen reagointia historialliseen tilanteeseen Euroopassa.

Ylen uutistoiminta pidetään vahvana lomakaudesta ja koronatilanteesta huolimatta, ja valtakunnallinen Kesäradio varmistaa tämän toteutumisen.

– Huolehdimme siitä, että väki riittää ydintehtäviimme, sillä suomalaisilla on oikeus ajan tasalla olevaan ja tarkistettuun tietoon. Ukrainan sota on edellyttänyt meiltä tuotantojen järjestelemistä uudelleen siten, että myös alueiden toimittajia on siirretty seuraamaan sen aiheuttamia tapahtumia Euroopassa ja Suomessa, kertoo Kataja-Rahko.

Lisäksi kaksi vuotta jatkunut ja erityisesti kevään aikana aluetoimituksiin iskenyt koronapandemia vaikuttaa jaksamiseen.

– Kesäloma on hyvä turvata kaikille näissä poikkeusoloissa, päättää Ylen alueiden päällikkö Jyri Kataja-Rahko.

Voit keskustella aiheesta Yle-tunnuksella (siirryt toiseen palveluun) 20. toukokuuta kello 23:een asti.

.
.