Hyppää sisältöön

Jyväskylän kaupunki aikoo myydä työterveysyhtiönsä Mehiläiselle

Jyväskylän kaupungin lisäksi Työterveys Laine Oy:n osakkeita omistaa Keski-Suomen Sairaanhoitopiiri sekä Hankasalmi, Keuruu, Multia, Uurainen, Luhanka, Muurame, Laukaa, Viitasaari ja Pihtipudas. Terveysyhtiön kauppa edellyttää päätöksiä Jyväskylän lisäksi myös muissa omistajakunnissa ja kuntayhtymässä.

Jyväskylän kaupunginhallitus käsittelee kaupungin työterveysyhtiön kauppaa maanantaina 23. toukokuuta. Kuvituskuva. Kuva: Jouni Immonen / Yle

Jyväskylän kaupunki on myymässä (siirryt toiseen palveluun) (jyvaskyla.fi) työterveysyhtiönsä, Työterveys Laine Oy:n terveysyhtiö Mehiläiselle.

Kaupunginjohtaja Timo Koivisto esittää yhtiön osakekannan myyntiä 23. toukokuuta kokoontuvalle kaupunginhallitukselle.

Kauppahinta on noin seitsemän miljoonaa euroa. Jyväskylä omistaa Laineen osakkeista 96,7 prosenttia.

Työterveysyhtön myynnin taustalla on ensi vuoden alusta toteutuva hyvinvointialueuudistus, jonka myötä työterveys Laineen palveluiden järjestämisvastuu siirtyy hyvinvointialueelle.

Laki määrää, että kunnista hyvinvointialueille siirtyy kaupungin omien sote-palveluiden lisäksi terveydenhuoltolaissa määriteltyjen sote-palveluita tuottavien yhtiöiden omistus ilman erillistä korvausta.

– Kauppa on ehdottomasti kaupungin etujen mukainen. Kaupungin ei ole järkevää toimia kilpailuilla markkinoilla. Samalla kaupungin ylijäämäkertymä vahvistuu ja lainakanta pienenee, kertoo Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto kaupungin tiedotteessa.

Työterveys Laine Oy:n työntekijät jatkavat Mehiläisen palveluksessa kaupan jälkeen.

Laineen liikevaihto vuonna 2021 oli noin 4 miljoonaa euroa ja tulosta kertyi noin 103 000 euroa.

Yhtiössä työskentelee 38 terveydenhuollon asiantuntijaa 13 toimipisteessä. Henkilöasiakkaita Laineella on noin 2800.

– Yrityskauppa ei tuo muutoksia asiakkaidemme palveluihin eikä vaadi heiltä toimenpiteitä. Nykyiset sopimukset ovat voimassa myös kaupan jälkeen ja asiointi työterveyshuollon toimipisteissä jatkuu ennallaan, toteaa Työterveys Laine Oy:n toimitusjohtaja Jarno Pylkkänen.

Jyväskylän kaupungin lisäksi Laineen osakkeita omistaa Keski-Suomen Sairaanhoitopiiri sekä Hankasalmi, Keuruu, Multia, Uurainen, Luhanka, Muurame, Laukaa, Viitasaari ja Pihtipudas. Jokainen vähemmistöosakas omistaa yhden yhtiön osakkeen.

Kauppa edellyttää päätöksiä Jyväskylän lisäksi myös muissa omistajakunnissa ja kuntayhtymässä. Tavoitteena on, että kauppa saataisiin vahvistettua 1. heinäkuuta.

.
.