Hyppää sisältöön

Tiedätkö mikä on uintitaidon mittari? Kajaanissa harjoitellaan lauantaina vesillä liikkumisen taitoja

Tapahtumassa voi osallistua uinti- ja pelastustaitoja kehittäviin tehtävärasteihin, joissa on luvassa muun muassa vesipelastusta ja sukellusrata.

Tapahtuman vetäjä Eero Saari kertoo, että tapahtumassa pääsee testaamaan melontaa packrafteilla eli ilmatäytteisillä kanooteilla. Poika Eino Saari osaa jo kertoa kuinka meloja kääntyy. Kuva: Arto Loukasmäki / Yle
Kajaanin Vesisankarit tapahtuman vastaava Eero Saari kertoo tapahtumasta ja uimataidon opettelusta Arto Loukasmäen haastattelussa.

Kajaanissa harjoitellaan erilaisia vesillä liikkumisen taitoja, kun Vesisankarit-tapahtuma rantautuu Kajaaniin lauantaina.

Tapahtumassa voi osallistua monipuolisiin uinti- ja pelastustaitoja kehittäviin tehtävärasteihin.

Tapahtumapaikkana on vesiliikuntakeskus Kaukavesi.

Tapahtumassa voi osallistua uinti- ja pelastustaitoja kehittäviin tehtävärasteihin, joissa on luvassa muun muassa vesipelastusta ja sukellusrata. Lisäksi pääsee testaamaan melontaa packrafteilla eli ilmatäytteisillä kanooteilla.

Tapahtuman vetäjä Eero Saari kertoo, että Kajaanissa pyörii viikoittain aikuisille tekniikkaryhmä, jossa voi petrata omaa uintitaitoa tai käydä ihan alkeita läpi.

– Uimataidon määritelmä on pohjoismaissa 200 metriä uimahalliolosuhteissa, eli mennään niin syvälle ettei jalat ylety pohjaan ja uidaan ensin selkää 50 metriä ja loput omalla tyylillä, Saari summaa.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.

.
.