Hyppää sisältöön

Uusi Kuopioon tuleva hoivakotiyhtiö tarjoaa työntekijöille mahdollisuutta saada yhtiön osakkeita

Hoivakotiyhtiö Hoivamme kertoo haluavansa sitouttaa hoitajia työhönsä omistusosuutta tarjoamalla. Työntekijöiden ei tarvitse maksaa vastaan otettavista osakkeista.

Uusi hoivakoti rakennetaan Kuopion Jynkkään. Kuvituskuva. Kuva: Niko Mannonen

Kuopioon on tulossa uusi hoivakotiyhtiö, joka tarjoaa työntekijöilleen mahdollisuutta osuuteen yhtiön osakkeista. Asumis- ja hoivapalvelualan yritys Hoivamme rakentaa Kuopion Jynkkään hoivakotia, jonka on tarkoitus avautua joulukuussa.

Yhtiö tarjoaa työntekijöilleen mahdollisuutta yhtiön osakkeiden vastaanottamiseen yhden vuoden työssä olon jälkeen. Työntekijä ei maksa osakkeista, vaan niitä jaetaan kerran vuodessa tietty määrä. Osakkeiden vastaanottaminen ei ole pakollista.

Yritys sanoo haluavansa tällä tavoin sitouttaa hoitajat työhön ja näyttää että heidän työtään arvostetaan. Osakkuus edellyttää osallistumista työntekoon ja se päättyy viimeistään työsuhteen päättyessä. Yhtiön mukaan sen osakkeista 49 prosenttia tulee olemaan työntekijöiden omistuksessa.

Hoivamme on uusi yritys, jonka ensimmäinen hoivakoti avautuu syksyllä Mäntsälään. Yhtiön hoivakodit tarjoavat tehostettua palveluasumista ympärivuorokautista hoivaa tarvitseville sekä kevyempää palveluasumista säännölliseen avuntarpeeseen.

Yhtiö kertoo tiedotteessaan, että sen taustalla on kokeneita ikäihmisten hoivapalveluiden ja kiinteistöalan osaajia.

Jutun tekstiä tarkennettu 20.5. klo 12.03: Muutettu sanamuotoa osakkeiden vastaanottamisesta. Aiemmin jutussa oli mainita osakkeiden ostamisesta. Osakkeita ei myydä vaan annetaan vastikkeetta.

.
.