Hyppää sisältöön

Kesäajan sijaistilanne näyttää Kainuun sotessa huonolta – terveysjohtaja: "Eniten huolettaa kriittisten palvelujen turvaaminen pätevällä henkilökunnalla"

Kainuun soten mukaan kesälomasijasten saatavuus on vuosi vuodelta vaikeampaa. Tällä hetkellä koko kuntayhtymän alueelta puuttuu noin 50 sijaista.

Kainuun sotesta kerrotaan, että kesälomasijaisten rekrytointi jatkuu. Kuva: Karoliina Simoinen / Yle

Kesäajan sijaistilanne näyttää Kainuun sotessa huonolta ja työvoimatilanne erittäin hankalalta. Koko kuntayhtymän alueella puuttuu noin 50 kesälomasijaista, joista sairaanhoitajia noin 20, lähihoitajia ja ohjaajia noin 30.

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän terveysjohtaja Susanna Halonen kertoo, että sijaisten saatavuus on vuosi vuodelta vaikeampaa. Syitä on hänen mukaansa monia.

– Esimerkiksi vapaana olevia päteviä hoitajia ei ole saatavilla eikä koulutuksessa ole nykyisin niin paljon kainuulaisia, jotka jäävät opintojen päätyttyä paikkakunnalle. Eniten huolettaa kriittisten palvelujen turvaaminen pätevällä henkilökunnalla.

Kriittisillä palveluilla Halonen tarkoittaa päivystyspoliklinikkaa, tehoa ja leikkaussaleja, joihin on vaikeaa saada pätevää henkilökuntaa.

– Rekrytointi jatkuu. Tällä hetkellä suunnitellut kesäsulut vastaavat pääsääntöisesti aikaisempien kesien sulkuja, Halonen sanoo.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.

.
.