Hyppää sisältöön

Hallitus aikoo osoittaa 120 miljoonaa euroa lapsille ja nuorille koronan vaikutusten korjaamiseen

Lisätalousarviossa nuorille kohdistetuilla määrärahoilla on tarkoitus palkata kouluihin esimerkiksi erityisopettajia tukemaan koronarajoitusten takia kärsineiden oppimista.

Tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen (kesk.) ja opetusministeri Li Andersson (vas.) kertoivat tiedotustilaisuudessa lisäbudjetin lapsiin ja nuoriin kohdistuvista panostuksista. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Hallitus sopi vuoden toisesta lisätalousarvioesityksestä neuvotteluissaan tänään perjantaina.

Osana lisäbudjettia hallitus kohdisti 120 miljoonaa euroa tukemaan koronarajoitusten vaikutuksista kärsineitä lapsia ja nuoria. Kyseessä on kolmas lapsille ja nuorille koronan takia osoitettu tukipaketti.

Määrärahasta 58 miljoonaa euroa osoitetaan esi- ja perusopetukseen, 26 miljoonaa euroa ammatilliseen koulutukseen ja 17 miljoonaa euroa lukiokoulutukseen.

Tukipakettia tiedotustilaisuudessa esitelleen opetusministeri Li Anderssonin (vas.) mukaan varoilla palkataan kouluihin ja oppilaitoksiin esimerkiksi erityisopettajia ja koulunkäynnin ohjaajia varmistamaan, että koronan aiheuttamat negatiiviset vaikutukset saadaan korjattua.

– Rahoituksella paikataan opetusvajetta ja tuetaan keskeyttäneiden ja keskeyttämisvaarassa olevien tietä takaisin koulutukseen, Andersson sanoi.

Lisäksi rahaa ohjataan kouluissa ja oppilaitoksissa tapahtuvaan nuorisotyöhön, harrastustoimintaan sekä lasten ja nuorten mielenterveyspalveluihin.

Lisäbudjetissa (siirryt toiseen palveluun) ehdotetaan nettomääräisesti kaikkiaan noin 2,3 miljardin euron määrärahalisäyksiä.

Lisäyksistä noin 2 miljardia euroa johtuvat hallituksen mukaan Venäjän Ukrainassa aloittamasta hyökkäyssodasta. Toisaalta hävittäjähankkeen maksatusaikataulun tarkentuminen pienentää vuoden 2022 määrärahatarvetta 1,5 miljardilla eurolla.

Hallituksen lisäbudjetti annetaan eduskunnalle ensi viikon keskiviikkona.

Lisää aiheesta:

.
.