Hyppää sisältöön

Lapin yliopiston opiskelijat ovat päättäneet tarjota tilaisuuksissaan vain kasvisruokaa

Lapin yliopiston ylioppilaskunnan päätös koskee sisäisiä kokouksia ja tapaamisia sekä kaikille ylioppilaskunnan jäsenille avoimia tapahtumia, kuten vuosijuhlia sekä fuksi- ja tuutoriseikkailuja.

Lapin yliopiston ylioppilaskunnan tapahtumissa tarjotaan jatkossa vain kasvisruokaa. Kuvituskuva. Kuva: Silja Viitala / Yle

Lapin yliopiston ylioppilaskunta on päättänyt, että sen järjestämissä tilaisuuksissa tarjotaan ainoastaan kasvipohjaisia elintarvikkeita.

Päätös koskee sisäisiä kokouksia ja tapaamisia sekä kaikille ylioppilaskunnan jäsenille avoimia tapahtumia, kuten vuosijuhlia sekä fuksi- ja tuutoriseikkailuja.

Ylioppilaskunta on sitoutunut lisäksi suosimaan ensisijaisesti kotimaisia ruokatuotteita ja erityisesti lähiruokaa.

Aiemmin muista ylioppilaskunnista vastaavan päätöksen on tehnyt vain Lappeenrannan–Lahden teknillisen yliopiston eli LUT-yliopiston ylioppilaskunta.

Viime maaliskuussa Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto hylkäsi äänin 22–20 jäsenaloitteen, joka vaati ylioppilaskuntaa vegaaniseksi elintarviketarjonnassaan.

Perjantaina myös Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) on ilmoittanut siirtyvänsä tarjoamaan vain kasvipohjaista ruokaa.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.