Hyppää sisältöön

Viranomaiset epäilevät Kauhajoen torstaisten tulipalojen lähteneen tupakoinnista

Tuli pääsi irti torstaina illansuussa Aronkylässä rivitalossa. Myöhemmin pelastuslaitos sammutti asuin- ja liikerakennuksen paloa keskustassa.

Viranomaiset epäilevät, että tuli levisi terassilta kattorakenteisiin molemmissa eilisissä tulipaloissa. Kuva: Mari Latva-Karjanmaa / Yle

Poliisi ja pelastuslaitos ovat selvittäneet perjantain aikana Kauhajoen eilisten tulipalojen syttymissyitä. Viranomaiset epäilevät, että molemmat palot saivat alkunsa ulkona tapahtuneesta tupakoinnista.

Viranomaiset arvioivat, että palot ovat edenneet samalla tavalla. Tuli on levinnyt molemmissa paloissa terassilta kattorakenteisiin.

Tuli tuhosi torstaina illansuussa rivitalon yhden huoneiston Aronkylässä. Asunnon yläpohja paloi, mutta pelastuslaitos saapui ratkaisevalla hetkellä paikalle ja pystyi estämään palon leviämisen muihin asuntoihin. Rivitalossa on 11 huoneistoa.

Myöhään torstai-illalla tuli pääsi irti myös keskustassa Topeekalla sijaitsevassa asuin- ja liiketalossa. Talon kattorakenteet tuhoutuivat palossa, mutta tässäkin tulipalossa palon laajempi leviäminen saatiin estettyä.

Topeekan tulipalossa sammutustyöt olivat hankalia, koska katto oli vaikea purkaa.

Kummassakaan tulipalossa ei sattunut henkilövahinkoja.

.
.