Hyppää sisältöön

Ammattiopisto Lappian opiskelijoille 5 mitalia Taitaja2022-finaalista

Lappian saalis oli yksi kulta, yksi hopea ja kolme pronssia. Joukkue menestyi hyvin, vaikka vastoinkäymisiäkin oli, kun kaksi kilpailijaa joutui jäämän kisasta pois sairastumisten vuoksi.

Kaikkiaan Lappian joukkueessa kisasi yhdeksän opiskelijaa, viidessä varsinaisessa lajissa ja lisäksi eSportsin ja ilmastointiasennuksen näytöslajeissa. Kuva: Ammattiopisto Lappia

Ammattiopisto Lappian joukkue menestyi hyvin Taitaja2022-finaalissa. Vastoinkäymisiltäkään ei vältytty, kun Lappian kaksi kilpailijaa joutui jäämään pois finaalista sairastumisen takia.

Joukkue saavutti Porissa järjestetyssä tapahtumassa viisi mitalia.

Rakennusalan opiskelija Tuukka Jylkäs voitti kultaa Talonrakentamisessa. Veikko Kestilä sai hopeaa Cad-suunnittelussa, mikä on tietokoneavusteista suunnittelua.

Rakennuspinnoittamisessa Anni Setälä ja Putkiasennuksessa Kalle Rantakupari kisasivat pronssille. Pronssilla palkittiin myös Oskari Virkberg eSports-näytöslajissa.

Veeti Onkalo oli neljäs eSportsissa.

Turvapalvelussa Milla Pääkkö ja Talonrakentamisessa Juho Hyvönen olivat seitsemänsiä. Ilmastointiasennuksessa Lappiaa edusti Arttu Isto. Laji oli tänä vuonna näytöslajina, jossa ei jaettu mitaleja.

Lappialla on toimipisteitä Kemissä, Torniossa, Tervolan Louella, Muoniossa ja Rovaniemellä.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.