Hyppää sisältöön

Elokapina osoitti lauantaina mieltä eri puolilla Suomea – Helsingissä poliisi otti kiinni kymmenkunta kauppakeskuksia häirinnyttä

Kiinniotettuja epäillään tässä vaiheessa vahingonteosta, niskoittelusta poliisia vastaan, julkisrauhan rikkomisesta ja haitanteosta virkamiehelle, Helsingin poliisi kertoo.

Elokapina osoitti lauantaina mieltään Tampereella kauppakeskus Ratinassa. Toisin kuin Helsingissä, Tampereella poliisi ei tiettävästi ottanut mielenosoittajia kiinni. Kuva: Kai Pohjanen / Yle

Yhteensä 13 Elokapinan mielenosoittajaa otettiin lauantaina kiinni Helsingissä.

Ympäristöliike osoitti mieltään kauppakeskus Triplassa, Kämp Galleriassa ja Kampin kauppakeskuksessa. Mielenosoittajat muun muassa liimautuivat kiinni vaatekauppojen näyteikkunoihin ja häiritsivät liikkeisiin pääsyä. Mielenosoitukset järjestettiin samanaikaisesti eri puolilla kaupunkia.

Mielenosoittajat aiheuttivat häiriötä sisällä kaupoissa. Esimerkiksi Kampissa mielenosoittajia oli Guess-vaateliikkeessä sisällä, poliisi kertoo. Mielenosoittajat soittivat kulutusta vastustavia iskulauseita ja liimasivat käsiään ikkunoihin.

Poliisi otti kiinni yhteensä 13 henkilöä. Kiinniotettuja epäillään tässä vaiheessa vahingonteosta, niskoittelusta poliisia vastaan, julkisrauhan rikkomisesta ja haitanteosta virkamiehelle.

Muut paikalla olleet mielenosoittajat poistettiin paikalta.

− Kaikki kiinniotetut pyritään päästämään vapaaksi lauantai-illan aikana, kertoo ylikomisario Jarmo Heinonen poliisin tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

Vastaavia mielenilmauksia on järjestetty lauantaina Elokapinan mukaan myös Espoossa, Turussa, Tampereella, Oulussa, Jyväskylässä, Porissa, Porvoossa ja Lappeenrannassa. Elokapina haluaa toimillaan kiinnittää ihmisten huomion ylikulutukseen ja ilmastokriisiin.

Helsingissä järjestettiin lauantaina myös tukimielenosoitus Ukrainalle ja muun muassa koronatoimia vastustava Worldwide Demonstration -mielenosoitus.

Juttua päivitetty 21.5. kello 17.11: Poliisin mukaan kiinniotettuja on 13 ja heitä epäillään vahingonteosta, niskoittelusta poliisia vastaan, julkisrauhan rikkomisesta ja haitanteosta virkamiehelle.

.
.