Hyppää sisältöön

HS: Suomalaisviranomaisten hallussa ainakin 76 miljoonan euron arvosta Venäjän pakotelistattujen omaisuutta

Helsingin Sanomien selvityksen mukaan ulosottolaitos on jäädyttänyt esimerkiksi suuren määrän venäläisiä junan tavaravaunuja.

Vuonna 2019 otetussa kuvassa venäläisiä tavaravaunuja Kokkolan satamassa. Kuva: Ari Vihanta / Yle

Suomen viranomaisten hallussa on Venäjään kohdistuneiden pakotteiden takia jäädytettyä omaisuutta ainakin 76 miljoonan euron arvosta, uutisoi Helsingin Sanomat. (siirryt toiseen palveluun)

Lehden mukaan jäädytetysrä omaisuudesta suurimman osan arvo on arvioitu, mutta arvioimatta on tiettävästi keskimääräistä arvokkaampia takavarikkoja.

Lehti kirjoittaa, että Suomen viranomaiset ovat siis haalineet yli 80 miljoonan euron edestä oligarkkien ja muiden Venäjän pakotelistattujen omaisuutta.

Helsingin Sanomien selvityksen mukaan ulosottolaitos on jäädyttänyt esimerkiksi suuren määrän venäläisiä junan tavaravaunuja. Lehden mukaan pakotteiden alaisia junanvaunuja on yli tuhat. Vaunujen arvon arvioidaan olevan jopa parissa kymmenessä miljoonassa eurossa.

Ulosoton hallinnassa on myös isoja ja arvokkaita raaka-aine-eriä. Esimerkiksi Kokkolan satama-alueella on jäädytettynä noin 40 miljoonan euron edestä rautamalmia.

.
.