Hyppää sisältöön

Ukrainan ensimmäinen nainen Olena Zelenska paljasti harvinaisessa haastattelussa: Ei nähnyt miestään yli kahteen kuukauteen

Kolme kuukautta jatkuneen Ukrainan sodan aikana presidenttipari on nähty vain harvakseltaan yhdessä.

Ukrainan presidentin puoliso, Elena Zelenska kertoo kuinka hänen miehensä kertoi sodan alkamisesta
Ukrainan presidentin puoliso, Elena Zelenska kertoo kuinka hänen miehensä kertoi sodan alkamisesta

Ukrainan presidentti Volodymir Zelenskyi ja tämän vaimo Olena Zelenska ovat antaneet harvinaisen yhteishaastattelun brittiläiselle BBC:lle (siirryt toiseen palveluun).

Olena Zelenska kertoo tv-haastattelussa, että sota on repinyt heidän perheensä erilleen, kuten muutkin Ukrainan perheet.

Zelenska paljastaa, että kahden ja puolen kuukauden aikana hän ei nähnyt miestään lainkaan.

Perhe on pystynyt pitämään yhteyttä ainoastaan puhelimitse, sillä Ukrainan presidentti Volodymir Zelenskyi johtaa puolustussotaa maan pääkaupungista Kiovasta käsin. Olena Zelenska on ollut sodan ajan perheen lasten kanssa paossa. Heidän olinpaikastaan ei ole kerrottu julkisuuteen.

Olena Zelenska kuitenkin kiistää, että sota olisi ottanut puolison häneltä pois.

Hän kertoo olevan kiitollinen jokaisesta tilaisuudesta, myös haastattelusta, jonka ansiosta pari saa viettää aikaa yhdessä.

– Treffit tv-lähetyksessä, Volodymir Zelenskyi lisää.

Viime viikolla presidenttipari nähtiin yhdessä Kiovassa, kun Volodymir Zelenskyi osallistui yhdessä puolisonsa kanssa Ukrainan ensimmäisen presidentin Leonid Kravtšukin hautajaisiin.

Presidentti Zelenskyi osallistui Olena vaimonsa kanssa Leonid Kravtšukin hautajaisiin Kiovassa 17. toukokuuta. Kuva: Lehtikuva

"Tunsin suurta ahdistusta"

Kiovassa antamassaan haastattelussa ensimmäinen nainen kertoo myös, kuinka hän koki helmikuun 24. päivän tapahtumat, kun Venäjä aloitti hyökkäyksen Ukrainaan.

Olena Zelenska kertoo heränneensä ulkoa kuuluneisiin outoihin ääniin. Oli pimeää ja hän muistaa, ettei puoliso ollut hänen vierellään.

Olena kertoo löytäneensä puolisonsa viereisestä huoneesta. Zelenskyi seisoi siellä puku yllään.

– On hyvin vaikeaa kuvailla tunteita, jotka koin sillä hetkellä. Tunsin suurta ahdistusta ja ikään kuin jähmetyin paikoilleni. Hän lähti heti, kun oli kertonut minulle sodasta. Sen jälkeen emme nähneet toisiamme pitkään aikaan.

Voit keskustella aiheesta tiistaihin 24.5. klo 23:een asti.

Lue myös:

.
.