Hyppää sisältöön

Provinssin festivaalialue laajenee – pääportti keskelle Törnäväntietä, myös päälavan kenttä saa väljyyttä

Autoliikenne katkaistaan kokonaan osasta Törnäväntietä Provinssin ajaksi. Päälavan kentälle tehdään muutoksia, joilla sinne saadaan lisää tilaa kävijöille ja ravintoloille.

Provinssin päälavan alue kokee muutoksia tänä kesänä. Muun muassa toinen kentällä ollut lava siirtyy muualle. Kuva: Juuli Aschan / YleX

Provinssin festivaalialue laajenee tänä kesänä Seinäjoen Törnävänsaaressa. Yleisölle ja muillekin kulkijoille näkyvin muutos tulee olemaan tapahtuma-alueen kasvaminen osittain Törnäväntielle saakka.

Provinssin festivaalijohtaja Sami Rumpunen toteaa, että ensimmäistä kertaa pääportti tulee sijaitsemaan käytännössä keskellä katua.

– Pätkä Törnäväntiestä on siis osa festivaalialuetta. Me huomioimme kaikin tavoin esimerkiksi alueella asuvien liikkumisen ja kevyt liikenne kulkee läpi edelleen. Ratkaisu on mietitty ja hyväksi todettu yhdessä viranomaisten kanssa.

Festivaalijohtaja Sami Rumpunen odottaa Provinssin kävijämäärien hipovan historian kärkivuosia, vaikka ennätyksiä hän ei lähdekään vielä lupailemaan. Kuva: Mirva Ekman / Yle

Rumpusen mukaan järjestely tulee parantamaan myös turvallisuutta. Festivaalialueen laajeneminen rauhoittaa hänen mukaansa samalla myös festivaalin ulkoalueita.

Päälavan kenttä menee uusiksi

Muutoksia kokee myös päälavan kenttä. Kolmanneksi suurin Carlings Stage -lava, joka on aiemmin sijainnut päälavan lähellä, siirtyy kesäteatterin parkkialueelle.

Siirron myötä kentälle vapautuu lisää tilaa esimerkiksi ravintoloille. Samalla myös VIP-alue vaihtaa paikkaa ja sinne on oma sisäänkäynti Huhtalantien puolella, Sami Rumpunen kertoo.

– Päälavan kenttä on tapahtuman ruuhkaisin ja väkirikkain alue lähes koko ajan festivaalin ajan. Alueen kehittämistä on mietitty jo monta vuotta.

Myös päälavan äänentoistoa parannetaan ja esimerkiksi kentän keskelle aiemmin sijoitettu mikseritorni poistuu uusien teknisten toteutusten ansiosta.

Myös WC-tilojen ja käsienpesupisteiden määrää lisätään festivaalialueella.

Odotukset korkealla tänä vuonna

Muutoksia tulee tänä vuonna kerralla enemmän, koska takana on kaksi hyppyvuotta, Sami Rumpunen kuvailee.

– Näitä toimenpiteitä olisi varmasti julkaistu vaiheittain muuten vuosien 2020 ja 2021 aikana, mutta nyt ne rysähtävät kerralla.

Festivaalijohtajalla on kovia odotuksia kesän festivaalille kahden peruuntumisen jälkeen.

– Odotamme erinomaista vuotta. Kävijäennätyksiä emme lähde lupaamaan, mutta jos emme ole aivan siellä festivaalihistorian terävimmän kärjen tuntumassa, niin se on ehkä pieni yllätys, Rumpunen hymyilee.

Provinssi järjestetään Seinäjoen Törnävänsaaressa 30. kesäkuuta - 2. heinäkuuta 2022.

.
.