Hyppää sisältöön

Konkarivalmentaja Risto Dufva toivoo Suomi-Ruotsi -finaalia sunnuntaille: "Suomi on vahva suunnannäyttäjä"

Maajoukkueessa vuosia toiminut konkarivalmentaja on iloinen Suomen edelläkävijän roolista jääkiekkomaailmassa.

RD näkisi mielellään Suomi-Ruotsi -finaalin kotikisoissa. Kuva: Petri Vironen / Yle

Jääkiekon MM-kotikisat houkuttelevat paikalle kisaturisteja, mutta myös alan ammattilaisia. Yksi heistä on Suomen A-maajoukkueen valmennustiimissä itsekin vuosia toiminut mikkeliläinen Risto Dufva.

– Nämä ovat kiekkokarnevaalit. Tämä täyttää sitä osaa urheilun kuluttamisesta.

Karnevaalihumun läpi Vaasan Sportin päävalmentaja näkee myös paikkoja ottaa oppia.

– Aina saa vaikutteita. Tietenkin evoluutio menee eteenpäin niin pelin kuin muunkin tekemisen tasolla. Siinä saa juosta rinnalla jos meinaa rinnalla pysyä, Dufva toteaa.

"Suomi kehityksen keulassa"

Konkarivalmentaja laittaa ilolla merkille sen, että Suomen jääkiekkotekeminen on edelleen edelläkävijän roolissa.

– Meillä on edelleen laadukas ja vahva maajoukkuetoiminta. Kyllä täällä tasoerot on tulleet esiin. Suomi on vahva suunnannäyttäjä.

Dufva muistuttaa mittasuhteista. Etenkin Pohjois-Amerikan harrastajamääriin verrattuna Suomen pysyminen jääkiekkomaailman huipulla on huippusuoritus.

– Jääkiekkoliitto on tehnyt loistavia satsauksia ruohonjuuritason toimintaa. MM-kisoista tulevat tulot kanavoidaan hyvin seuroihin, niiden kehittämiseen ja rekrytointeihin.

Ruotsi finaalivastus?

Ennen alkusarjan viimeisiä pelejä Risto Dufva arvioi Suomen etenevän aina finaaliin saakka. Valmentaja hekumoi kotikisojen Suomi-Ruotsi -finaalista.

– En ole varma onko se kaavion kannalta mahdollinen, mutta kyllä Suomi-Ruotsi olisi herkullinen nähdä sunnuntaina. Tietenkin yhdessä pelissä voi sitten käydä miten vain.

.
.