Hyppää sisältöön

Helsinkiläismies löytyi Turun edustalta mereen upotettuna 17 vuotta sitten – poliisi on ottanut epäillyn murhan uudelleen tutkintaan

Johann Willem Hägerström katosi 21. lokakuuta 2004 Helsingissä ja löytyi seuraavana vuonna surmattuna Rymättylästä. Poliisi kaipaa nyt yleisöltä tietoja asian ratkaisemiseksi.

Johan Willem Hägerströmillä oli kadotessaan Sony Ericsson P900 -kamerapuhelin ja sormessaan Stubbe-aatelissuvun vaakunasormus. Puhelin ja sormus ovat edelleen kateissa. Kuva: Poliisi

Keskusrikospoliisi on ottanut 18 vuoden takaisen henkirikoksen uudelleen tutkintaan.

Johann Willem Hägerström löydettiin kuolleena Varsinais-Suomesta vajaa vuosi katoamisensa jälkeen 22. heinäkuuta 2005. Löytöpaikka oli Kirveenrauman salmi Rymättylässä. Hägerström oli upotettu mereen, ja poliisi epäilee, että hänet murhattiin.

Poliisi tiedottaa kaipaavansa nyt tietoja ja havaintoja Hägerströmin katoamisesta vuoden 2004 syksyltä. Viimeinen varma havainto hänestä on tehty katoamispäivänä Helsingin keskustassa Museokadulla 21. lokakuuta 2004 noin puolen päivän aikaan.

Katoamispäivänä Hägerström liikkui harmaalla Smart-henkilöautolla. Smart löytyi noin viikko katoamisen jälkeen Helsingistä Lastenklinikan pysäköintialueelta.

Ennen katoamista Hägerströmillä oli ollut erilaisia liiketoimia Suomessa ja ulkomailla.

Poliisi pyytää henkilöitä, joilla on tietoja tai havaintoja Hägerströmin tapauksesta, ottamaan yhteyttä puhelimitse numeroon 050 456 4903 tai sähköpostilla osoitteeseen rikosvihje.krp@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun). Vaikka tiedot olisi aikoinaan jo ilmoitettu poliisille, pyydetään ne ilmoittamaan uudestaan.

– Joku tai jotkut tietävät, mitä Johann Hägerströmille tapahtui ja miten hän päätyi mereen Turun edustalle. Korostan, että yleisön tiedot ja havainnot olisivat rikoksen ratkaisemiseksi nyt erittäin tärkeitä, sanoo tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Aki Lahtinen tiedotteessa.

Johann Willem Hägerströmillä oli kadotessaan Sony Ericsson P900 -kamerapuhelin ja sormessaan Stubbe-aatelissuvun vaakunasormus. Puhelin ja sormus ovat edelleen kateissa.

Vainaja löytyi läheltä Ilpo Härmäläisen löytöpaikkaa

Tutkinnanjohtaja Aki Lahtinen keskusrikospoliisista ei voi tässä vaiheessa kommentoida, onko poliisilla epäiltyjä.

– Tapausta on tutkittu murhana jo aikaisemmin. Tutkinta on päätetty avata uudelleen tänä vuonna, Lahtinen kertoo Ylelle.

Kirveenrauman salmi, josta Hägerström löydettiin, sijaitsee hyvin lähellä sitä paikkaa, josta vuonna 1994 kadonnut lakimies Ilpo Härmäläinen löytyi viime maaliskuussa. Tutkinnanjohtaja kuitenkin korostaa, ettei tapauksilla ole mitään tekemistä keskenään.

Lahtinen on toiminut tutkinnanjohtajana myös Härmäläisen tapauksessa. Siinä tutkinta avattiin uudelleen viime kesänä ja epäiltyä vastaan nostettiin syyte murhasta.

Ilpo Härmäläisen murhasta syytetään hänen entistä liiketuttavaansa. Käräjäoikeus antaa asiassa ratkaisunsa tämän viikon perjantaina 27. toukokuuta.

.
.