Hyppää sisältöön

Kiekkovaikuttaja Kalervo Kummola kommentoi Tampereen MM-kisatilannetta: "Putoaa kuin Manulle illallinen"

Unkari ja Slovenia ovat vetäytyneet MM-kisahausta, joten Tampere ja Riika ovat ainoat hakijat ensi vuoden jääkiekon MM-kisoille. Kummola ennakoi ennen tietoa, että jos näin käy, asia on käytännössä taputeltu.

Kalervo Kummola ja Harri Nummela katselevat jääkiekko-ottelua.
Tampere saattaa saada myös ensi vuoden jääkiekon MM-kisat järjestettäväkseen. Video: toimittaja Anna Sirén, kuvaaja Juha Kokkala / Yle

Kansainvälinen jääkiekkoliitto (IIHF) vahvisti tiistaina, että Unkari ja Slovenia ovat vetäneet pois hakemuksensa MM-kisojen järjestämisestä vuonna 2023. Tampere ja Riika ovat ainoat hakijat ensi vuoden jääkiekon MM-kisoille. Kisapäivämäärät ovat 12.–28. toukokuuta 2023.

Jääkiekkovaikuttaja Kalervo Kummola sanoo, että Tampereen asema ensi vuoden pääkisapaikkana on vahva.

Tampere ja Riika sopisivat Kummolan mukaan kisa-isäntinä hyvin yhteen, koska kaupunkien välillä on suorat lennot. Asia ratkeaa lopullisesti perjantaina, eikä Kummola riemuitse ennakkoon.

Kummola kertoi ajatuksiaan kisoista Ylen suorassa lähetyksessä. Suoran lähetyksen jälkeen selvisi virallisesti, että Unkari ja Slovenia ovat vetäneet hakemuksensa pois.

– Jos Unkari ja Slovenia vetäytyvät, ei silloin oikein mitään tarvitse tehdä, se putoaa kuin Manulle illallinen, Kummola ennakoi ennen IIHF:n virallista tietoa.

Kummola kuitenkin kehotti malttiin, sillä virallinen päätös tehdään perjantaina.

Jääkiekon MM-kisojen päänäyttämönä toimiminen kaksi kertaa peräkkäin on harvinaista. Kalervo Kummola muistaa vain yhden tapauksen 1970-luvun vaihteesta, jolloin Tukholma oli 1969 ja 1970 kisojen varapaikkana. Kisat siirrettiin sinne Tšekkoslovakian miehityksen vuoksi 1969 kisat. 1970 kisat piti olla Kanadassa, mutta ne peruttiin ja jälleen turvauduttiin Tukholmaan.

Kisat saavat korkean arvosanan

Kalervo Kummolan mielestä kisat näkyvät Tampereella paljon paremmin kuin esimerkiksi Pariisissa. MM-kisat ovat menneet hänen mukaansa hyvin, vaikka hän itse oli toipilas kisojen alkaessa.

– Oli kohtalon ivaa, että korona iski muutama päivä ennen kisoja. Katsoin ensimmäisen viikon kisoja kotona televisiosta.

Kalervo Kummola löytää koronaan sairastumisesta sen hyvän puolen, että hän ehti toipua kisojen toiselle viikolle.

Julkisuudessa on arvosteltu pelien lippujen hintoja, mutta Kummola kuittaa hintojen olevat kisoille sopivat.

– Niistä nyt valitetaan aina. Mä muistan vuonna 2012, kun Ruotsi myi lippuja Suomea halvemmalla niin siitähän nousi poru.

Mitä mieltä, pitäisikö Tampereella pelata MM-kiekkoa myös ensi vuonna? Voit kommentoida keskiviikkoon kello 23:een.

.
.