Hyppää sisältöön

Vaasan kuorofestivaali käynnistyy helatorstaina – kahden koronavuoden jälkeen ennakkomyynti on ollut aikaisempaa heikompaa

28. Vaasan kuorofestivaali järjestetään 26.5.-29.5. Lippuja kaikkiin maksullisiin konsertteihin on vielä jäljellä. Erkki Mendelinin muistolle omistettu konsertti käynnistää festivaalit torstaina.

Akademen esiintyy sekä lauantaina että sunnuntaina. Kuva: Vaasan kaupunki / Linda Helaskoski

Vaasan kuorofestivaali alkaa torstaina 26.5. ja jatkuu sunnuntaihin 29.5. saakka. Festivaali järjestetään 28. kerran.

Kuorolaulutapahtuman pääesiintyjinä nähdään akateeminen mieskuoro Akademiska Sångföreningen, eli Akademen sekä laulukollektiivi Sabrina ja Saarten tyttäret.

Vaasan kaupungin kulttuurituottaja Ilkka Nyqvistin mukaan kaikkiin konsertteihin on vielä lippuja saatavilla.

– Sama trendi näkyy meillä kuin muillakin festivaaleilla, että ennakkolippuja on myyty aikaisempaa heikommin. Mutta esimerkiksi avajaiskonsertin osalta alkaa lipunmyynti olemaan jo hyvällä mallilla. Joten luotan siihen että ihmiset löytävät meidät uudestaan, Nyqvist toteaa.

Avajaiskonsertti Vaasan kaupungintalolla torstaina 26.5. klo 18 on omistettu kuorofestivaalin perustajalle, viime vuonna edesmenneelle Erkki Mendelinille. Konsertissa esiintyy useita vaasalaisia kuoroja.

– Useat henkilöt joiden elämää Erkki Mendelin on jotenkin koskettanut ovat halunneet tulla muistamaan häntä. Hienoa että voimme kokontue amuistamaan Erkkiä arvokkaasti ja oikeassa kontekstissa hänen festivaalinsa avajaisissa. Siitä tulee hieno tilaisuus.

Erkki Mendelin (1953-2021). Kuva: Vaasan kaupunki / Ilkka Nyqvist

Tänä vuonna pääasiassa kotimaisia esiintyjiä

Tänä vuonna ainoa ulkomaalaisesiintyjä on Lunds studentsångare, joka esiintyy Palosaaren kirkossa ilmaiskonsertissa perjantaina 27.5. klo 17.00.

Akademen esiintyy lauantaina 28.5. Vaasan kirkossa sekä päätöskonsertissa sunnuntaina 29.5. Vaasan kaupungintalolla.

Konsertissa Mot den solvarma jorden kuullaan suomalaista kuoromusiikkia. Ohjelmistossa on tuttuja klassikkoteoksia mm. Toivo Kuulalta ja Jean Sibeliukselta, mutta myös uudempaa kuorokirjallisuutta Lars Karlssonilta, Ilona Korhoselta ja Alex Freemanilta.

Sabrina ja Saarten tyttäret nähdään perjantaina 27.5. Ritzissä.

Syksyllä 2021 kantaesityksensä saanut teos pohjautuu Kalevalan neljänteen runoon, joka kertoo nuoresta naisesta elämän suurimpien päätösten ja vaativimpien paineiden keskellä. Yhtye on säveltänyt kaiken teoksen musiikin yhdessä, taiteellisen johtajansa Sabrina Ljungbergin luotsaamana.

Sabrina ja Saarten tyttäret nähdään perjantaina 27.5. Ritzissä. Kuva: Vaasan kaupunki / Suvi Sievelä

Tapahtumassa kuullaan yli 40 kuoroa eri puolilta Suomea. Tapahtumapaikkoina ovat muun muassa Vaasan kirkko, kaupungintalo, Ritz, ortodoksikirkko, Villa Sandviken, kulttuuritalo Fanny, torilava ja uutena paikkana Sisäsataman terassi.

.
.