Hyppää sisältöön

Herätys: Satelliittikuvat näyttävät Venäjän tukikohdat Suomen rajan lähellä | Poliisi varautuu "vaaralliseen aikaan" | Minne katosi kiekkolupaus Toni Rajala?

Kerromme päivän uutiset ja puheenaiheet nopeasti.

Kronštadt on Venäjän tärkein sotasatama Suomenlahdella. Kuva: Planet

Yle tutki satelliittikuvista, millainen on Venäjän iskukyky Suomen lähellä

Kävimme läpi Venäjän sotavoimia Suomen lähialueilla kymmenien satelliittikuvien avulla. Niistä piirtyy kuva monipuolisesta armeijasta, jota tappiot Ukrainassa ovat heikentäneet. Tästä jutusta pääset tutkimaan venäläisiä tukikohtia itse.

Suomen poliisi tutkii Ukrainan pakolaisiin kohdistuneita sotarikoksia

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaisen mukaan poliisi kuulee Ukrainan pakolaisia ja heidän kertomuksiaan mahdollisista sotarikoksista ja rikoksista ihmisyyttä vastaan. Kuva: Antti Lähteenmäki / Yle

Poliisi kerää todisteita sotarikoksista oikeutta varten. Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan on saanut poliisin varautumaan "vaaralliseen aikaan", kertoo poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen Ylelle. Uusia uhkia ovat muun muassa provokatiiviset mielenosoitukset, pakolaisten hyväksikäyttö, maahanmuutolla uhkaaminen ja pakotteiden kiertäminen.

Leijonien Toni Rajala oli nuorena omaa luokkaansa – sitten hän katosi

Nykyisin Rajala on Leijonien luottoratsu ja Sveitsin liigan tehopelaaja. Kuva: Tomi Hänninen

Jääkiekon MM-kullasta taisteleva Toni Rajala oli juniorina superlahjakkuus, joka poseerasi kiekkolehden kansikuvassa yhdessä Mikael Granlundin kanssa. Hänestä piti tulla yksi maailman parhaista. Granlundista tuli NHL:n huippusentteri, mutta Rajala ei ole pelannut otteluakaan maailman parhaassa kiekkoliigassa. Miksi niin tapahtui?

Helatorstai on sateinen etelässä ja aurinkoinen pohjoisessa

Kuva: Ilmatieteen laitos

Säätyyppi muuttuu sateisempaan ja viileämpään suuntaan. Etelään leviää kapea sekä hidasliikkeinen sadealue, ja runsaita sateita tulee Uudeltamaalta Pohjanmaalle ulottuvalla alueella. Sateessa lämpötilat jäävät kymmenen asteen tuntumaan. Idässä ja pohjoisessa on vielä poutaista sekä enimmäkseen aurinkoista. Lapissa lämpötila kohoaa 20 asteen vaiheille.

Lue lisää säästä Ylen sääsivuilta.

.
.