Hyppää sisältöön

HAMKin johtama hanke on saanut ensimmäistä kertaa Suomen Akatemian rahoitusta

Merkittäväksi rahoituspäätöksen tekee se, että yleensä Suomen Akatemia ei myönnä rahaa ammattikorkeakoulujen johtamille tutkimushankkeille.

HAMK on parhaillaan myös osatoteuttajana kahdessa Suomen Akatemian yhteydessä toimivan strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittamassa rahoittamassa hankkeessa: Biopohjaisten väriaineiden sovellusmahdollisuuksia tutkivassa Biocolour-hankkeessa sekä Co-Carbon-hankkeessa, joka tähtää kaupunkivihreän eli julkisten ja yksityisten viheralueiden hiilen sitomisen tehostamiseen. Kuva: Ville Välimäki / Yle

Suomen Akatemia on myöntänyt Hämeen ammattikorkeakoulun johtamalle THEwellbeing-tutkimuskonsortiolle rahoituksen korkeakouluopettajien pedagogista osaamista ja hyvinvointia edistävään tutkimushankkeeseen.

Kyseessä on HAMKin johtama tutkimus, jossa selvitetään korkeakouluopettajien opetuksen ja hyvinvoinnin yhteyttä.

Ensi syksynä alkavassa hankkeessa tutkitaan yhteyksiä korkeakouluopettajien pedagogisen osaamisen, tunteiden, stressin, työtyytyväisyyden ja uupumuksen välillä.

Tarkoituksena on kehittää oppimislähtöistä opetusta ja opettajien hyvinvointia mindfulness-pohjaisia käytäntöjä hyödyntäen.

Nelivuotisen hankkeen kokonaisbudjetti on noin 1,2 miljoonaa euroa, josta Suomen Akatemian rahoitus kattaa 70 prosenttia.

Mukana hankkeessa ovat HAMKin lisäksi Helsingin yliopisto ja Tampereen yliopisto.

Poikkeuksellisen rahoituksesta tekee se, että on harvinaista, että Suomen Akatemia myöntää ammattikorkeakoulun johtamalle tutkimushankkeelle rahoitusta. Tämä on ensimmäinen kerta, kun HAMK saa Suomen Akatemian rahoitusta.

HAMK on pitkäjänteisesti kehittänyt tutkimustoimintaansa ja luonut professuureja vastaavaa tutkijayliopettajajärjestelmää, sanoo rehtori Pertti Puusaari.

– Olemme onnistuneet rakentamaan Kanta-Hämeeseen korkean tason tutkimusta. Tämä rahoitus vahvistaa entisestään Hämeenlinnaa kansainvälisenä korkeakoulukaupunkina, iloitsee Puusaari tiedotteessa.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.