Hyppää sisältöön

Jaksavatko fanit kahdet jääkiekon MM-kisat peräkkäin Tampereella? Hyvin jaksavat, sanoo myös huippumaalivahdin vaimo

Suomi ja Latvia ovat ainoat hakijat ensi vuoden jääkiekon MM-kisoille. Kansainvälinen jääkiekkoliitto (IIHF) on vahvistanut, että Unkari ja Slovenia ovat vetäneet pois hakemuksensa.

Suomifaneja jääkiekon mm-kisoissa
Jääkiekon MM-kisat saisivat hyvän vastaanoton Tampereella myös ensi vuonna. Video: toimittaja Elina Nieminen, kuvaaja Marko Melto / Yle

Tampereen kaduilla ja toreilla tehty gallup vahvistaa, että kisahuumaa riittää kaupungissa myös ensi vuoden keväälle, jos kisat Tampereella ja Riiassa pelataan. Vuoden 2023 MM-kisakaupungit vahvistetaan IIHF:n kongressissa tulevana perjantaina Tampereella. MM-kisat pelataan ensi vuonna 12.–28. toukokuuta.

Fanni Vilen ja Pauliina Kaski tulivat Tampereelle piipahtamaan pääsykokeisiin. Molemmille pääsykokeissa käyminen oli tutustumista kokeisiin, eikä aivan täysillä oltu vielä hakemassa opiskelupaikkaa. Kisat ovat molempia kiinnostaneet kotisohvilla vähän pääsykoekirjoja enemmän.

Pauliina Kaski (vasemmalla) ja Fanni Vilen piipahtivat Tampereella pääsykokeissa. Kuva: Marko Melto / Yle

– Kaikki Suomen pelit on katsottu, vahvistavat nuoret naiset.

Jos Tampereelle myönnetään MM-kisat myös ensi kevääksi, molemmat arvelevat, että kisaväsymys ei iske.

– Jääkiekkoyhteisö on niin vahva, että musta tuntuu, että vaikka kisat olisi missä, niin ihmisillä riittäisi intoa, arvelee Fanni Vilen.

– Kyllä suomalaisfanit on niin innokkaita, että tulevat paikalle, arvioi myös Pauliina Kaski.

Kisahulina mukavaa vaihtelua

Norssin lukiossa Tampereella opiskeleva Henrikki Keskustalo kertoo seuranneensa kisoja sen verran, että tietää, kuka on voittanut milloinkin. Uusi areena on vielä kokematta. Hän pitää kaupungin kisahulinaa mukavana vaihteluna kaupunkikuvaan eikä usko, että kisaväsymys iskee, vaikka Tampereella MM-kiekkoa pelattaisiin toinen vuosi perään.

– Täällä on nyt niin paljon innokkaita ihmisiä, jotka on kiinnostuneita jääkiekosta. Sehän on vähän sellaista suomalaista kulttuuria.

"Tottakai kisaturisteja tulee"

Leijonien paita päällä keskustassa liikkunut Mape Konttinen Kangasalta on innoissaan Tampereella olevasta kisahumusta. Leijonien fanipaita on pysynyt päällä koko kisojen ajan ja vain välipäivänä käväissyt pesussa. Kaikki Suomen pelit on seurattu tiiviisti kotikatsomosta.

Mape Konttinen on innoissaan MM-kisojen tunnelmasta. Kuva: Marko Melto / Yle

– Aivan varmasti tulisi kisaturisteja toisena vuonna peräkkäin. Täällä on hotelleja ja kapasiteettia pitää tällaisiä kisoja.

Uutta nähtävää pitää kehitellä kiekkoturisteille

Tamperelaiset Veera Virtanen ja Henna Säteri ovat istahtaneet lasten kanssa Laukontorille lounastamaan. Ystävykset kertovat käyneensä katsomassa yhden pelin paikan päällä areenalla, muuten kisoja on tullut seurattua kotisohvalta. Molemmat ovat myös yhtä mieltä siitä, että MM-kisat ovat Tampereelle piristysruiske korona-ajan jälkeen.

Veera Virtanen (vasemmalla) ja Henna Säteri piipahtivat Laukontorilla aistimassa kisatunnelmaa. Kuva: Marko Melto / Yle

– Kyllä kisaintoa riittää ensi vuodellekin ja varmasti tekee ihan huippua tällä kaupungille. Tampere antaa nyt parastaan, eiköhän tästä ihan hyvä maku turisteille jää, sanoo Veera Virtanen.

– Tietenkin Tampereen pitää kehittää tänne jotain uutta nähtävää turisteille, mutta jos Suomi jatkaa näin hyvin, mitä se on pelannut, niin eiköhän faneja ole taas halli täynnä nauttimassa, pohtii Henna Säteri.

Molemmat naiset ennakoivat Suomen voittavan kisoissa kultaa. Tosin Henna Säteri myöntää olevansa asiassa hieman puolueellinen, pelaahan aviomies Harri Säteri Suomen MM-joukkueen maalivahtina.

.
.