Hyppää sisältöön

Eteläpohjalaisia seurakuntia yhdistyy – Karijoen ja Kauhajoen seurakuntaliitos vahvistunee vasta syksyllä

Evijärven seurakunta liitetään Kauhavan seurakuntaan. Vimpelin ja Lappajärven seurakunnat yhdistyvät Alajärven seurakuntaan. Uudet seurakunnat aloittavat toimintansa ensi vuoden alussa.

Evijärven seurakunta on jatkossa osa Kauhavan seurakuntaa. Kuvassa Kauhavan kirkko. Kuva: Päivi Rautanen / Yle

Kirkkohallituksen täysistunto on vahvistanut eteläpohjalaisten seurakuntien yhdistymisiä.

Evijärven seurakunta liitetään Kauhavan seurakuntaan, ja laajentuvan seurakunnan nimeksi tulee Kauhavan seurakunta.

Vimpelin ja Lappajärven seurakunnat yhdistyvät Alajärven seurakuntaan. Tuomiokapitulin selvityksessä alueen nimeksi esitettiin Järvi-Pohjanmaan seurakuntaa, mutta kolmen yhdistyvän seurakunnan nimeksi tulee Alajärven seurakunta.

Lappajärven seurakunnassa kirkkovaltuusto vastusti yhdistymistään Alajärveen.

Uudet seurakunnat aloittavat toimintansa jo ensi vuoden alussa. Ensi syksyn kirkollisvaaleissa valitaan luottamushenkilöt uusien, laajenevien seurakuntien luottamustehtäviin.

Karijoen ja Kauhajoen seurakuntaliitosta ei käsitelty vielä

Etelä-Pohjanmaalle on syntymässä myös Karijoen ja Kauhajoen seurakuntaliitos. Molemmat kirkkovaltuustot ovat hyväksyneet liitoksen ja tuomiokapituli on puoltanut sitä lausunnossaan Kirkkohallitukselle.

Tämä liitosesitys ei ehtinyt vielä Kirkkohallituksen tämänpäiväiseen istuntoon. Seuraavan kerran kirkkohallituksen täysistunto kokoontuu todennäköisesti elokuun lopulla.

Aiheesta aiemmin:

Karijoen ja Kauhajoen kirkkovaltuustot hyväksyivät seurakuntaliitoksen

Seurakuntaliitoksista saadaan päätökset todennäköisesti jo toukokuulla – viiden seurakunnan selvitys johtamassa kahteen liitokseen Etelä-Pohjanmaalla