Hyppää sisältöön

Ykkösaamussa ministeri Jaakko Iloniemi – mitä haluat kysyä?

Suomen poliittinen historia on sotien jälkeen ollut tasapainoilua. TV1:n ja Yle Radio 1:n lauantain Ykkösaamun vieraana on pitkän uran diplomaattina ja talouselämässä tehnyt ministeri Jaakko Iloniemi.

TV1:n ja ja Yle Radio 1:n Ykkösaamun vieraana suorassa lähetyksessä lauantaina 28. toukokuuta kello 10.05 alkaen on ministeri Jaakko Iloniemi.  Kuva: Silja Viitala / Yle

Jaakko Iloniemi on vaikuttanut suomalaisessa yhteiskunnassa ulkopolitiikassa ja talouselämässä kahdeksalla vuosikymmennellä. Nyt Suomi on hakenut Naton jäseneksi. Miten Suomen Nato-option lunastus onnistuu?

Naton voima perustuu ydinasepelotteeseen. Presidentti Urho Kekkonen teki vuonna 1963 Paasikivi-seurassa aloitteen ydinaseettomasta Pohjolasta. Miten ajatus ydinaseettomasta Pohjolasta on kestänyt aikaa?

Suomesta tulee mahdollisen Nato-jäsenyyden myötä osa läntistä liittoumaa. Miten suhde Venäjään muuttuu pitäaikaisen diplomaatin mielestä? Kumpi on isompi askel, Nato vai liittyminen Euroopan unioniin vuonna 1995?

Suurlähettiläs, tietokirjailija Hannu Himasen kirjoittama IloniemiEminenssi -elämäkerta julkaistiin tiistaina. Keskusteluun nousi kirjan tieto, että Kekkonen sai vaalirahoitusta Neuvostoliitosta vuoden 1962 presidentinvaaleissa. Mitä kirjan päähenkilö, lähde sanoo tähän tietoon?

TV1:n ja ja Yle Radio 1:n Ykkösaamun vieraana suorassa lähetyksessä lauantaina 28. toukokuuta kello 10.05 alkaen on ministeri Jaakko Iloniemi. Seija Vaaherkumpu haastattelee.

Iloniemelle voit lähettää kysymyksiä sähköpostitse osoitteella TV1.ykkosaamu@yle.fi tai alla olevalla lomakkeella.

.
.