Hyppää sisältöön

Ylen pitkäaikainen Washingtonin-kirjeenvaihtaja Aarne Tanninen on kuollut

Aarne Tanninen työskenteli Ylen Washingtonin-kirjeenvaihtajana 1981–1994. Hänet muistetaan erityisesti lausahduksestaan: "Täällä Aarne Tanninen, Washington".

Ylen pitkäaikainen kirjeenvaihtaja Aarne Tanninen on kuollut
Ylen pitkäaikainen kirjeenvaihtaja Aarne Tanninen on kuollut

Ylen pitkäaikainen kirjeenvaihtaja Aarne Tanninen on kuollut. Asian vahvistaa Ylelle Tannisen tytär Maija Tanninen-Mattila.

Tanninen kuoli 2. toukokuuta 90 vuoden iässä. Siunaustilaisuus järjestettiin keskiviikkona 25. toukokuuta.

– Isä nukkui pois vapun jälkeisenä päivänä, sydän häneltä petti. Hän oli onneksi pitkän iän ja rikkaan elämän elänyt, Tanninen-Mattila kertoo Ylelle.

Tanninen oli syntynyt vuonna 1931 Jämsässä Keski-Suomessa. Valmistuttuaan ylioppilaaksi Tanninen opiskeli valtiotieteitä Helsingin yliopistossa. Toimittajan uransa hän aloitti kesätoimittajana kotiseudullaan Jämsässä Koillis-Häme-lehdessä. Vuonna 1958 hän siirtyi Uusi Suomi -lehden palvelukseen ja pian lehden Moskovan-kirjeenvaihtajaksi.

Moskovassa Tanninen työskenteli 1958–1963. Vuodet 1965–1969 Tanninen oli Uuden Suomen kirjeenvaihtajana Lontoossa.

Vuonna 1970 Tanninen siirtyi Yleisradioon ja vuonna 1981 hänestä tuli Washingtonin-kirjeenvaihtaja. Siellä hän työskenteli vuoteen 1994, jolloin hän jäi eläkkeelle.

Parhaiten Tanninen muistetaan yhä legendaariseksi muodostuneesta lausahduksestaan: "Täällä Aarne Tanninen, Washington".

Lue lisää:

Elävä arkisto: Moskovan kirjeenvaihtaja – suomalaiset tiedotusvälineet Neuvostoliitossa KGB:n ja sensuurin vallitessa (Aarne Tanninen kertoo työstään Moskovan kirjeenvaihtajana, alkaa kohdasta 12.09.)

.
.