Hyppää sisältöön

Näyttelijä Kevin Spaceylle useita syytteitä seksuaalisesta ahdistelusta

Näyttelijää syytetään kolmen miehen ahdistelusta Britanniassa vuosien 2005 ja 2013 välillä. Spaceya on epäilty miesten seksuaalisesta häirinnästä aiemminkin.

Oscar-palkittu näyttelijä Kevin Spacey on ollut epäiltynä useista seksuaalisista ahdisteluista. Kuva: Andy Rain / EPA-EFE

Näyttelijä Kevin Spacey on saanyt neljä syytettä kolmen miehen seksuaalisesta ahdistelusta Britanniassa. BBC:n mukaan (siirryt toiseen palveluun) kolme ahdistelua tapahtui Lontoossa ja yksi Gloucestershiressa vuosien 2005 ja 2013 välillä.

Lisäksi häntä syytetään pakottamisesta seksuaaliseen tekoon, joka on tapahtunut Lontoossa.

62-vuotias Spacey on saanut syytteitä seksuaalisesta ahdistelusta myös aiemmin.

Vuonna 2019 näyttelijä vältti syytteet Yhdysvalloissa, sillä ahdistelusta syyttänyt mies kieltäytyi todistamasta oikeudessa Spaceya vastaan. William Little syytti näyttelijää siitä, että tähti olisi kourinut häntä baarissa Massachusettsin osavaltiossa vuoden 2016 kesäkuussa.

Ensimmäiset ahdisteluepäilyt Spaceya kohtaan tulivat julkisuuteen, kun näyttelijä Anthony Rapp kertoi Spaceyn käyttäneen häntä seksuaalisesti hyväkseen vuonna 1986.

Ahdistelusyytösten myötä Spacey menetti roolinsa suositussa House of Cards -sarjassa.

Näyttelijä voitti Oscar-palkinnon vuonna 2000 roolistaan American Beauty -elokuvassa.

Spacey on yksi monista miehistä viihdeteollisuudessa, yritysmaailmassa ja poliitikassa, joita on syytetty seksuaalisesta häirinnästä ja ahdistelusta #MeToo-kampanjan yhteydessä.

Lue myös:

.
.