Hyppää sisältöön

Mika Aaltola nousi mustana hevosena korkealle IS:n presidenttigallupissa – ykkösenä Olli Rehn

Kärjessä ovat Rehnin lisäksi poliitikot Pekka Haavisto, Sanna Marin, Alexander Stubb – ja Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola.

Mika Aaltolan voisi nähdä presidenttinä 32 prosenttia suomalaisista. Kuva: Tiina Jutila / Yle

Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn (kesk.) on Ilta-Sanomien teettämässä presidenttikyselyssä ykkösenä. Vastaajilta kysyttiin, keitä eri puolueiden mahdollisista ehdokkaista he voisivat kuvitella äänestävänsä vuoden 2024 presidentinvaaleissa.

49 prosenttia vastaajista ilmoitti Rehnin. Vastaajilla oli mahdollisuus valita useita eri ehdokkaita.

Toiseksi suosituin 45 prosentilla oli kaksissa edellisissä presidentinvaaleissa toiseksi jäänyt ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.). Kyselyn yllättävin nimi oli Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola 32 prosentin osuudella. Haaviston ja Aaltolan väliin kiilasivat pääministeri Sanna Marin (sd.) 35 prosentilla ja entinen pääministeri Alexander Stubb (kok.) 34 prosentin osuudella.

Aiemmin mustan hevosen osaa on tyrkytetty presidenttikyselyissä Suomen Yhdysvaltojen suurlähettiläälle Mikko Hautalalle, joka sai nyt 13 prosentin kannatusosuuden.

Taloustutkimuksen tekemään kyselyyn vastasi 1 295 ihmistä, ja kyselyn virhemarginaali on 2,5 prosenttiyksikköä suuntaansa. Kysely tehtiin 23.–24. huhtikuuta.

Lue myös:

.
.