Hyppää sisältöön

Pohjalaismaakuntien muuttotappio jatkuu, mutta aiempaa vähäisempänä

Pohjanmaa menetti viime vuonna Uudenmaan jälkeen eniten asukkaita muualle Suomeen. Keski-Pohjanmaan muuttotappio oli vähän yli kaksisataa henkilöä, Etelä-Pohjanmaalla reilut sata. Muuttotappio kuitenkin väheni hieman edellisvuodesta.

Pohjanmaan maakunta menetti viime vuonna Uudenmaan jälkeen eniten asukkaita muualle Suomeen. Tilastokeskuksen mukaan Pohjanmaan muuttotappio oli yli 700 henkilöä.

Kunnista Vaasan muuttotappio, 459 henkilöä, on valtakunnallisesti suurin Helsingin ja Vantaan kokemien muuttotappioiden jälkeen. Pohjanmaan kunnista Vaasan jälkeen eniten muuttotappiota tuli Pietarsaarelle, 73 henkilöä.

Suurimman maakunnan muuttovoiton keräsi Maalahti 37 asukkaallaan. Pienempiin muuttovoittoihin ylsivät myös Mustasaari, Kaskinen, Kruunupyy ja Luoto.

Keski-Pohjanmaan muuttotappio oli viime vuonna vähän yli kaksisataa henkilöä, Etelä-Pohjanmaalla reilut sata. Kaikissa pohjalaismaakunnissa muuttotappio kuitenkin väheni hieman edellisvuodesta.

Seinäjoki pohjalaiskaupunkien muuttovoittaja

Etelä-Pohjanmaalla muuttovoittoa sai eniten Seinäjoki. Kaupungin muuttovoitto oli 306 henkilöä. Myös Evijärvi, Ilmajoki, Isokyrö, Kuortane ja Lapua olivat muuttovoittokuntia viime vuonna.

Muista Etelä-Pohjanmaan kunnista lähti enemmän asukkaita kuin niihin muutti. Eniten tappiota tuli Kauhavalle, jossa muuttotappio oli 126 asukasta.

Keski-Pohjanmaalla ei muuttovoittajia

Myös Keski-Pohjanmaalla muuttotappio oli viime vuonna pienempää kuin edellisvuonna.

Maakunnan sisällä muuttovoittoa ei saanut yksikään kunta tai kaupunki tänä vuonna. Kaikista kunnista lähti enemmän asukkaita kuin niihin muutti. Eniten muuttotappiota oli Kokkolassa, Kannuksessa ja Perhossa.

.
.