Hyppää sisältöön

Poliisi epäilee nelikymppistä miestä lapsen ja useiden eri ikäisten naisten seksuaalisesta ahdistelusta Helsingissä – nuorin uhreista 11-vuotias, vanhin yli 80-vuotias

Poliisi kertoo saaneensa uhreilta hyvät tuntomerkit ja päässeensä miehen jäljille omien, poikkeuksellisen laajojen tutkimustensa avulla.

Poliisi epäilee nelikymppisen miehen muun muassa pakottaneen naisia seksuaaliseen tekoon Helsingissä. Kuvituskuva. Kuva: Jouni Immonen / Yle

Helsingin poliisi kertoo tiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun)epäilevänsä 39-vuotiasta miestä lapsen ja useiden naisten ahdistelusta. Vanhin uhri on 83-vuotias.

Miehen epäillään muun muassa pakottaneen naisia seksuaaliseen tekoon. Häntä epäillään myös sukupuolisiveellisyyden julkisesta loukkaamisesta ja lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Rikosepäilyt ajoittuvat joulukuun 2021 ja toukokuun 2022 väliseen aikaan, ja ne on tehty Helsingissä Suurmetsän ja Jakomäen alueella. Uhreja on yhteensä kahdeksan. Suurin osa heistä on iäkkäitä, mutta joukossa on myös yksi alaikäinen tyttö.

Poliisi pääsi epäillyn jäljille omien, poikkeuksellisen laajojen tutkimuksiensa ja uhreilta saatujen hyvien tuntomerkkien ansiosta.

Poliisin mukaan tapaukset noudattivat usein samaa kaavaa, jossa epäilty yllätti uhrinsa joko näiden kodin lähettyvillä tai kadulla.

Ensimmäisen ilmoituksen poliisi sai epäillyn toimista joulukuun 2021 puolivälissä. Tuolloin miehen epäillään ahdistelleen ja pahoinpidelleen noin 80-vuotiasta naista tämän kotitalon rappukäytävässä.

Epäilty lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö ajoittuu helmikuun 2022 alkuun. Tuolloin miehen epäillään ahdistelleen 11-vuotiasta tyttöä koulumatkalla. Miehen epäillään hyökänneen tytön kimppuun metsiköstä, kaataneen hänet maahan ja kosketelleen sopimattomasti, jonka jälkeen mies poistui paikalta.

Viimeisin tapauksista on huhtikuun puolivälistä, jolloin miehen epäillään käyneen noin 75-vuotiaan naisen kimppuun jalkakäytävällä, ahdistelleen tätä seksuaalisesti ja muun muassa purreen naista.

Tapauskokonaisuus on Helsingin poliisin tutkinnassa.

.
.