Hyppää sisältöön

Herätys: Suomalaiset juhlivat kiekkokultaa | EU-huippukokous alkaa Brysselissä | Maatöiden virhe voi aiheuttaa talon vajoamisen

Kerromme päivän uutiset ja puheenaiheet nopeasti.

Marko Anttila ja Valtteri Filppula suihkuttivat kuplajuomaa pukukopissa. Kuva: Lehtikuva

Suomi voitti Kanadan kiekkofinaalissa

Eri puolilla Suomea juhlitaan Leijonien MM-kultaa. Yle oli heti finaalin ratkeamisen jälkeen paikalla Tampereen areenalla, Tampereen Keskustorilla ja Helsingin Kauppatorilla, joissa ilo oli ylimmillään. Seuraamme kiekkohuumaa tässä jutussa.

Suomi kukisti dramaattisessa MM-kotikisojen finaalissa Tampereella Kanadan jatkoerässä maalein 4–3. Voittomaalin teki Sakari Manninen ylivoimalla.

EU-johtajat kokoontuvat pohtimaan Ukraina-avustuksia

Reetta Härönojan tehtävä on pysyä kärryillä kaikesta valmistelusta, jota virkamiehet Brysselissä tekevät. Kuva: Janne Toivonen / Yle

Kun Euroopan unionin tärkeimmät päättäjät kokoontuvat Brysseliin, asialistalla on yksi aihe ylitse muiden: Ukraina. Suunnitellun yhdeksän miljardin euron avustuspaketin lisäksi EU-johtajat joutuvat miettimään, miten ratkaista Ukrainan sodan aiheuttama ruokaongelma Afrikassa.

Työpaikoilla ihmisten erilaisuus hyödyttää, mutta se vaatii osallistavaa työkulttuuria

– Esihenkilönä toivon olevani avoin ja helppo lähestyä mistä tahansa aiheesta, sanoo kansainvälistä tiimiä lääkeyhtiö Bayerilla johtava Luiz Giorgiani. Kuva: Jussi Koivunoro / Yle

Työpaikoilla erilaisten ihmisten huomiointi ja huolehtiminen siitä, että kaikki tuntevat olonsa turvalliseksi, tervetulleeksi ja tasavertaiseksi, lisää hyvinvointia. Sillä on yhteys myös taloudelliseen tulokseen. Monimuotoisuuden tukeminen on jo monella suomalaisella työpaikalla arkea, mutta parannettavaakin löytyy.

Talojen vajoamisongelmat yleisimpiä länsirannikolla

Kati ja Juha Rapo esittelivät jo purettua taloa helmikuussa 2022. Kuva: Kalle Niskala / Yle

Vaasalaisten Kati ja Juha Rapon rakennuttama hirsitalo jouduttiin purkamaan hieman ennen loppukatselmusta, sillä talo alkoi vajota eivätkä nostoyritykset auttaneet. Syynä oli maatöissä tapahtunut virhe. Vakuutusyhtiöiden mukaan vajoamistapaukset ovat harvinaisia, mutta talon nostoihin erikoistunut yritys kertoo, että sen palveluille on eniten kysyntää juuri länsirannikolla.

Sää on monin paikoin aurinkoinen

Maanantaista on tulossa monin paikoin aurinkoinen. Maan keskiosissa tulee edelleen sade- ja ukkoskuuroja, etelässä ja pohjoisessa on poutaista. Tiistaina Suomea lähestyy etelästä uusi matalapaine sateineen.

Lue lisää säästä Ylen sääsivuilta.

.
.