Hyppää sisältöön

Vuosia veivatun Oulun torihotellin piti valmistua kuukauden päästä – nyt sille etsitään uutta omistajaa ulosoton kautta

Kaupungin keskustassa, parhaalla rakennuspaikalla sijaitseva torihotelli päätyi ulosottoon, koska rakennuttaja on velkaa rakentajalle SRV Yhtiöt Oyj:lle yhteensä reilu 12,6 miljoonaa euroa.

Helmikuussa kuvatun torihotellin rakentaminen pysähtyi, koska rakennuttaja jätti laskuja maksamatta yhteensä yli 12,6 miljoonan euron edestä. Kuva: Hanna Juopperi / Yle

Oulun pitkäksi venyneelle torihotellihankkeelle haetaan uutta omistajaa ulosoton kautta.

Käräjäoikeus tuomitsi tänään hotellihankkeeseen liittyvän pantin realisoitavaksi, mikä tarkoittaa sitä että hotellihanke myydään rakennuttajan velkojen kattamiseksi ulosottoviranomaisten toimesta.

Oikeus antoi tuomionsa maanantaina yksipuolisena, koska vastaaja eli kiinteistöosakeyhtiö Oulun torihotelli, ei vastannut haasteeseen määräajassa.

Kiinteistöyhtiö ja sen taustalla oleva rakennuttajayhtiö MGP Services Oy on jättänyt tuomion mukaan maksamatta laskuja ja kuluja yhteensä lähes yli 12,6 miljoonan euron edestä.

MGP Services Oy:n taustalla on UROS-yhtiöstä tunnetuksi tullut Jyrki Hallikainen.

Rakentaja: "Tilanne on hyvin poikkeuksellinen"

SRV Oy:n viestintä- ja markkinointijohtaja Miia Eloranta kertoi aiemmin tässä kuussa, että vakuuksien lisäämisestä neuvoteltiin tilaajan kanssa vähitellen. Lopulta SRV:ltäkin loppui kärsivällisyys.

– Kun neuvottelut eivät enää edenneet, jouduimme siirtymään oikeusprosessiin.

Elorannan mukaan torihotellin tilanne on alalle "hyvin poikkeuksellinen".

– Yleisesti ottaen tilaajamme hoitavat maksusuorituksensa sovitun mukaisesti ja aikataulussa.

SRV ei kommentoi sitä, miten varsin huomattava velkasumma mahdollisesti vaikuttaa yhtiön talouteen.

Julkisten tilinpäätöstietojen mukaan SRV Rakennus Oy:n liikevaihto vuonna 2021 oli reilu 920 miljoonaa euroa ja se teki voittoa noin 20 miljoonaa euroa.

Rakennuttajayhtiö MGP Servicesin viimeisin patentti- ja rekisterihallitukselle toimitettu tilinpäätös on vuodelta 2020. Tuolloin yhtiö teki noin puolentoista miljoonan euron liikevaihdolla reilut 60 000 euroa voitollisen tuloksen.

31.5. kello 9.18 Korjattu SRV Rakennus Oyn liikevaihto ja tulos.

.
.