Hyppää sisältöön

Rosvot veivät kirkon kappelista lähes tuhat kiloa kuparia – pari päivää myöhemmin poliisi onnistui palauttamaan saaliin takaisin omistajalle

Kupariverkkojen arvo on vähintään satatuhatta euroa. Kuparivarkauksia on kohdistunut kevään mittaan myös Aalto-yliopistoon ja Alvar Aallon suunnittelemiin arvotaloihin.

Pyhän Laurin kappeli sijaitsee Helsingin pitäjän kirkonkylässä, Pyhän Laurin kirkon välittömässä läheisyydessä. Kuva: Kuva Antero Harju / Kirkko Vantaalla

Vantaan Pyhän Laurin kappelista viikonloppuna anastetut arvokkaat kupariverkot ovat löytyneet, ja poliisi on palauttanut ne asianomistajalle.

Kupariverkot ovat Pyhän Laurin kappelin arkkitehtonisia ikkunoiden suojaelementtejä, jotka siivilöivät valoa ja suojaavat kirkkotilaa.

Asianomistajan mukaan kupariverkkojen arvo on noin satatuhatta euroa, mutta poliisin saaman tiedon mukaan kupariverkkojen arvo voi olla tätäkin korkeampi.

Itä-Uudenmaan poliisin rikoskomisario Rauno Jämsä kertoo tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun), että kupariverkot painavat noin 950 kiloa.

Kupariverkkoa Pyhän Laurin kirkon kappelilla. Kuva: Timo Kraufvelin / Kirkko Vantaalla

Poliisi otti yhden epäillyn kiinni maanantaina iltapäivällä. Hän on nyt pidätettynä, ja häntä epäillään törkeästä varkaudesta.

Jämsän mukaan kiinniotettu ei ole Suomen kansalainen.

Pyhän Laurin kappeli sijaitsee Helsingin pitäjän kirkonkylässä, Pyhän Laurin kirkon välittömässä läheisyydessä. Se on hautausmaakappeli, jonka ovat suunnitelleet arkkitehdit Anu Puustinen ja Ville Hara.

Aiemmin keväällä uutisoitiin myös kuparivarkaista, jotka piinaavat Aalto-yliopistoa ja iskivät Otaniemessä Alvar Aallon suunnittelemiin arvotaloihin.

Lue myös:

.
.